Coreea de Sud a confirmat primul său caz de infecție cu virusul Zika

93
Coreea de Sud a confirmat primul său caz de infecție cu virusul Zika - zikavirus610png-1458634149.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud a raportat marți primul său caz confirmat de infecție cu virusul Zika la un bărbat în vârstă de 43 de ani care a călătorit în Brazilia, a anunțat centrul pentru controlul bolilor din această țară, citat de Agerpres.ro.



Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat la 1 februarie că epidemia cu virusul Zika este o urgență de sănătate publică de nivel mondial, menționând că există o "puternică suspiciune" în legătură cu relația dintre infecția cu acest virus la femeile însărcinate și apariția malformației congenitale numită 'microcefalie' la nou-născuții acestor femei, manifestată printr-o dimensiune anormal de mică a cutiei craniene care poate crea probleme de dezvoltare a copiilor.

Până acum nu s-a dovedit că infecția cu Zika provocă microcefalie la nou-născuți, dar exista tot mai multe dovezi care sugerează o legatură între virus și această malformație.

Brazilia, cea mai afectată țară de această epidemie răspândită de țânțari, a declarat că a confirmat peste 860 de cazuri de microcefalie și consideră că cele mai multe dintre ele ar putea fi legate de infecția cu Zika a mamelor acestor copii. De asemenea, Brazilia este în curs de investigare a mai mult de 4.200 de cazuri nou apărute, suspectate de microcefalie, mai notează Reuters.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9559 secunde