Constanța nu va primi bani pentru programul de infarct miocardic

211
Constanța nu va primi bani pentru programul de infarct miocardic - constantanuvaprimibani-1398274545.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că 15 spitale cu unități de tratament al urgențelor cu infarct miocardic au la dispoziție 20 milioane de lei pentru achiziții de medi-camente și materiale sanitare. "Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de Anestezie - Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de secții. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente și materiale pentru bolnavii diagnosticați cu infarct miocardic acut, internați în secțiile de terapie intensivă", a spus ministrul Sănătății.


Din păcate, Spitalul Județean Constanța nu se află printre acestea, fapt pentru care, conducerea instituției susține că va cere o audiență ministrului sănătății. "Constanța nu a fost inclusă în programul național pentru infarct miocardic, deși rezultatele la nivel de instituție au arătat că mortalitatea a scăzut cu 90% la nivelul județului nostru, prin spitalul județean", a explicat managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână. 


Cele 20 de milioane de lei vor fi alocate pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut din 15 unități sanitare.
"Acest program, ca și cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate, existând și prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate. Acum, pacienții diagnosticați cu infarct miocardic acut vor avea la dispoziție materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate", a subliniat ministrul Sănătății.


Casa Națională de Asigurări de Sănătate asigura până în prezent sumele necesare pentru tratarea urgențelor.


Ministrul a precizat că cele două acțiuni fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătății, prin care instituția dorește realizarea unui  sistem național integrat de management al marilor urgențe, pre și intra-spitalicesc. În cadrul acestei strategii vor fi realizate acțiuni similare pentru pacienții cu traumă și accident vascular cerebral, dar și pentru cei cu risc de moarte subită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6032 secunde