Colectă mobilă de sânge la Mangalia

71
Colectă mobilă de sânge la Mangalia - coletamobiladesange-1404228277.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța îi invită pe locuitorii municipiului Mangalia să intre în rândul donatorilor de sânge, sâmbătă, între orele 08,30 - 13,30, la sediul Spitalului Municipal Mangalia.

Pot dona sânge toate persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă un EKG și o adeverință de la medicul de familie din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. În ziua donării se recomandă a se servi un mic dejun ușor, sărac în grăsimi, iar cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

"Vă așteptăm sâmbătă cu un act de identitate valabil ( CI, carnet de conducere, pașaport sau carte de alegator), la Spitalul din Mangalia. Pot dona sânge și persoanele din localitățile învecinate pentru care se face decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu / reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge", a explicat dr. Alina Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Schimbări la conducerea CNAS
Pagina a fost generata in 1.613 secunde