CNAS a aprobat eliberarea a numeroase medicamente scumpe direct bolnavilor

164
CNAS a aprobat eliberarea a numeroase medicamente scumpe direct bolnavilor - medicamente-1488377488.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 51 de medicamente scumpe, care până acum se acordau cu viza comisiilor de experți ale CNAS, vor putea fi prescrise direct asiguraților, după completarea formularelor specifice de verificare a respectării criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru medicația respectivă.


Așadar, pe viitor, formularele vor fi completate de medicii prescriptori și vor fi transmise prin mijloace electronice către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate cu care aceștia sunt în relații contractuale, urmând ca în termen scurt transmiterea să se facă online către Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). "Formularele vor constitui un sprijin pentru medicii prescriptori, deoarece reprezintă o modalitate rapidă de verificare a încadrării pacientului în criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor respective. 


Totodată, ele vor fi și un instrument de control al evoluției costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS", a declarat Radu Gheorghe Țibichi, președintele CNAS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7062 secunde