Ucraina: Un jurnalist prorus, împușcat mortal la KievUcraina: Un jurnalist prorus, împușcat mortal la Kiev

Cunoscutul jurnalist ucrainean prorus Oles Buzina a fost împușcat mortal, joi, la Kiev, a anunțat o sursă din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, citată de AFP.'Ziaristul Oles Buzina a fost ucis pe strada Degtiarevskaia, nr.58', nu departe de centru ...

Galerie foto. Cetățile dobrogene Carsium și Capidava, în atenția UNESCOGalerie foto. Cetățile dobrogene Carsium și Capidava, în atenția UNESCO

Două situri reprezentative pentru antichitatea de la Dunărea de Jos, Carsium și Capidava, sunt propuse pentru a intra în patrimoniul UNESCO. Echipe de cercetători, formate din experți străini și români în domeniul patrimoniului cultural, au efectuat o ...

Veste proastă de la meteorologi. SE STRICĂ VREMEA ÎN CONSTANȚA! Ce ne așteaptă din seara astaVeste proastă de la meteorologi. SE STRICĂ VREMEA ÎN CONSTANȚA! Ce ne așteaptă din seara asta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o informare meteo de vânt puternic, precipitații mixte și temperaturi scăzute, valabilă în toată țară, începând de sâmbătă seara, până miercuri la ora 18,00.Potrivit meteorologilor, în perioada ...

Biciclist lovit de mașină pe bulevardul I.C. BrătianuBiciclist lovit de mașină pe bulevardul I.C. Brătianu

Un bărbat de 47 de ani a ajuns la spital, ieri dimineață, după ce a fost lovit de un autoturism. Evenimentul s-a produs în jurul orei 9, în municipiul Constanța. Un șofer de 25 de ani conducea pe bulevardul I.C. Brătianu, dinspre DN 3 către Podul de Butelii, pe prima bandă. La ...

Simona Halep se menține pe locul 3 al ierarhiei WTASimona Halep se menține pe locul 3 al ierarhiei WTA

Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep se menține pe ultima treaptă a podiumului WTA, cu 7.571 de puncte, fiind devansată de americanca Serena Williams (9.981 puncte) și de rusoaica Maria Sharapova (7.890). Un salt de trei locuri a făcut Irina Camelia Begu, de pe ...

Cum colaborează elevii constănțeni cu studenții economiști

Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, organizează sâmbătă, 25 aprilie, cea de-a III-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice pentru elevi „Noi și Economia”. Evenimentul este deschis tuturor elevilor constănțeni care vor prezenta public un eseu al cărui subiect trebuie să se încadreze în una dintre ...

Știrile zilei de Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 - Cuget Liber Online

Mai multe ştiri online:

Ciocolata de pe tarabă vă îmbolnăvește de urticarie

Ştire online publicată Luni, 13 Iulie 2009. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Preparatele alimentare din comerț trebuie consumate imediat după ce au fost gătite
Ciocolata de pe tarabă vă îmbolnăvește de urticarie - cc48bf2b2a320e7affeaa073fa2f4766.jpg
Riscul apariției urticariei acute crește în timpul verii, principalii factori favorizanți fiind alimentele alterate și soarele. Din acest motiv, specialiștii vă sfătuiesc să evitați consumul alimentelor și fructelor care au fost expuse timp îndelungat la soare. Urticaria este una dintre cele mai frecvente reacții alergice. Potrivit dr. Gheorghe Nicola, șeful Clinicii de Boli Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, afecțiunea se manifestă prin apariția unei erupții roșii pe piele, cu proeminențe albicioase, pruriginoase. De-a lungul vieții, aproximativ 15% din populație prezintă episoade de urticarie, în special în timpul copilăriei. Erupția poate apărea pe toată suprafața corpului sau pe anumite porțiuni, precum mâini, gât, decolteu etc, dacă este cauzată de expunerea la soare. În cele mai multe dintre cazuri însă, urticaria este provocată de consumul unor alergeni. „Erupția de natură alergenică, urticaria acută este determinată în mod frecvent de căpșuni, cireșe, piersici cu puf sau caise. Pe lista alergenilor care pot cauza urticarie se află și fructele exotice, produsele lactate, ouăle, alunele, peștele și nucile”, ne-a spus dr. Gheorghe Nicola. Produsele cu ciocolată sau cola nu trebuie expuse la soare În perioada verii, urticaria acută este determinată și de consumul alimentelor care au fost expuse vreme îndelungată la soare și a celor alterate, achiziționate din alimentația publică. „Riscul de a face o formă de urticarie crește în cazul alimentației publice. Pe primele locuri, ca alergeni, se situează shaorma, peștele hamsie și înghețata. Căldura reprezintă un factor favorizant, astfel că și produsele care conțin ciocolată, precum cele de patiserie, sau cola, dacă sunt ținute în soare, pot cauza urticarie”, a atras atenția specialistul. Drept pentru care, trebuie respectate anumite reguli în achiziționarea și consumarea produselor din comerț. „Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai cumpărați din alimentația publică. Produsele pot fi consumate, dar cu precauție. Dacă alimentele sunt servite imediat după preparare nu este nicio problemă. Riscul apare în cazul preparatelor care sunt reîncălzite sau care au fost expuse la soare”, a afirmat medicul. Manifestările clinice ale afecțiunii apar după câteva zeci de minute de la expunerea la alergen și pot persista de la câteva ore, la mai multe zile. În cazurile severe se poate ajunge la tumefacția limbii, a feței sau a altor extremități sau chiar la șoc anafilactic. Pentru tratament, este recomandată consultarea medicului de familie sau a specialistului.

Articole de la acelasi autor

Cele mai comentate ştiri

Articole din aceeaşi secţiune

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
marti, 14 aprilie Foto : Galerie foto. Lucrări întârziate. Mamaia - un imens șantier abandonat! 1638 vizite, 5 comentarii Galerie foto. Lucrări întârziate. Mamaia - un imens șantier abandonat!
Fun
marti, 14 aprilie Foto : Soția pleacă în deplasare. Ce face soțul singur acasă? 1145 vizite, 0 comentarii Soția pleacă în deplasare. Ce face soțul singur acasă?
Politică
joi, 16 aprilie Foto : Când vor începe lucrările la Cazinoul din Constanța 759 vizite, 5 comentarii Când vor începe lucrările la Cazinoul din Constanța
Ziar.com Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3226 secunde