Atentatele de la Paris. Al treilea atacator sinucigaș de la Bataclan a fost identificatAtentatele de la Paris. Al treilea atacator sinucigaș de la Bataclan a fost identificat

A fost identificat al treilea kamikaze care a participat, pe 13 noiembrie, la asaltul de la Bataclan, la Paris. Acesta făcea parte dintr-un grup de tineri originari din estul Franței. Aceștia au plecat în Siria la sfârșitul lui 2013, potrivit unei surse judiciare, relatează ...

Cum vrea Guvernul Cioloș să stimuleze creșterea numărului locurilor de muncăCum vrea Guvernul Cioloș să stimuleze creșterea numărului locurilor de muncă

Recenta ședință a Cabinetului Cioloș a adus o noutate în domeniul politicilor economice guvernamentale din România. Executivul a aprobat un memorandum pentru constituirea unui grup de lucru interministerial care se va ocupa de problema creșterii gradului de ocupare a forței de ...

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. APAR NOI VINOVAȚI ÎN DOSARUL TRAGEDIEI DIN "COLECTIV"RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. APAR NOI VINOVAȚI ÎN DOSARUL TRAGEDIEI DIN "COLECTIV"

Un raport de expertiză tehnico-judiciar, obținut în exclusivitate de Digi24, arată grave nereguli la amenajarea clubului Colectiv. Pe lângă faptul că au fost folosite materiale necorespunzătoare, firma care s-a ocupat de renovarea clubului a achiziționat plăci de poliuretan, dar ...

Revoltător! Istoria Constanței a ajuns de râsul EuropeiRevoltător! Istoria Constanței a ajuns de râsul Europei

Din ciclul pur românesc „Ne-am adunat ca să ne strângem!”, vineri a avut loc o conferință „provocată” de tânăra Fundație Pontul Euxin, declarată public drept o organizație non-guvernamentală care dorește să limiteze și să stopeze distrugerile de bunuri și ...

Cum va fi vremea în week-end, la ConstanțaCum va fi vremea în week-end, la Constanța

După o nouă repriză de ploi și nori, vremea se îndreaptă la sfârșit de săptămână, la malul mării. Va fi încă destul de rece, dar va fi soare, așa că vom putea ieși la plimbare în aer liber. Meteorologii vin cu vești bune și pentru zilele următoare, când va continua să se ...

Spulberată de pe trecerea de pietoni

O tânără de 25 de ani a ajuns, vineri dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța după ce a fost victima unui accident rutier. Evenimentul s-a petrecut pe Șoseaua Mangaliei, în jurul orei 06.00. Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 41 de ani se deplasa la volanul unui autoturism, pe Șoseaua Mangaliei dinspre strada Caraiman către pod Doraly. În momentul ...

Știrile zilei de Sâmbătă, 06 Februarie 2016 - Cuget Liber Online

Mai multe ştiri online:

Ciocolata de pe tarabă vă îmbolnăvește de urticarie

Ştire online publicată Luni, 13 Iulie 2009. Autor: Florentina BOZÎNTAN - DUMITROV
Preparatele alimentare din comerț trebuie consumate imediat după ce au fost gătite
Ciocolata de pe tarabă vă îmbolnăvește de urticarie - cc48bf2b2a320e7affeaa073fa2f4766.jpg
Riscul apariției urticariei acute crește în timpul verii, principalii factori favorizanți fiind alimentele alterate și soarele. Din acest motiv, specialiștii vă sfătuiesc să evitați consumul alimentelor și fructelor care au fost expuse timp îndelungat la soare. Urticaria este una dintre cele mai frecvente reacții alergice. Potrivit dr. Gheorghe Nicola, șeful Clinicii de Boli Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, afecțiunea se manifestă prin apariția unei erupții roșii pe piele, cu proeminențe albicioase, pruriginoase. De-a lungul vieții, aproximativ 15% din populație prezintă episoade de urticarie, în special în timpul copilăriei. Erupția poate apărea pe toată suprafața corpului sau pe anumite porțiuni, precum mâini, gât, decolteu etc, dacă este cauzată de expunerea la soare. În cele mai multe dintre cazuri însă, urticaria este provocată de consumul unor alergeni. „Erupția de natură alergenică, urticaria acută este determinată în mod frecvent de căpșuni, cireșe, piersici cu puf sau caise. Pe lista alergenilor care pot cauza urticarie se află și fructele exotice, produsele lactate, ouăle, alunele, peștele și nucile”, ne-a spus dr. Gheorghe Nicola. Produsele cu ciocolată sau cola nu trebuie expuse la soare În perioada verii, urticaria acută este determinată și de consumul alimentelor care au fost expuse vreme îndelungată la soare și a celor alterate, achiziționate din alimentația publică. „Riscul de a face o formă de urticarie crește în cazul alimentației publice. Pe primele locuri, ca alergeni, se situează shaorma, peștele hamsie și înghețata. Căldura reprezintă un factor favorizant, astfel că și produsele care conțin ciocolată, precum cele de patiserie, sau cola, dacă sunt ținute în soare, pot cauza urticarie”, a atras atenția specialistul. Drept pentru care, trebuie respectate anumite reguli în achiziționarea și consumarea produselor din comerț. „Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai cumpărați din alimentația publică. Produsele pot fi consumate, dar cu precauție. Dacă alimentele sunt servite imediat după preparare nu este nicio problemă. Riscul apare în cazul preparatelor care sunt reîncălzite sau care au fost expuse la soare”, a afirmat medicul. Manifestările clinice ale afecțiunii apar după câteva zeci de minute de la expunerea la alergen și pot persista de la câteva ore, la mai multe zile. În cazurile severe se poate ajunge la tumefacția limbii, a feței sau a altor extremități sau chiar la șoc anafilactic. Pentru tratament, este recomandată consultarea medicului de familie sau a specialistului.

Articole de la acelasi autor

Cele mai comentate ştiri

Top ştiri din ultimele 7 zile

Cultură-Educație
ieri, ora 19:15 Foto : Surpriză de proporții în învățământ! Elevii vor scăpa de toceală 8916 vizite, 21 comentarii Surpriză de proporții în învățământ! Elevii vor scăpa de toceală
Sănătate
marti, 2 februarie Foto : GRIPĂ PORCINĂ LA CONSTANȚA! AU FOST CONFIRMATE PRIMELE CAZURI 5185 vizite, 3 comentarii GRIPĂ PORCINĂ LA CONSTANȚA! AU FOST CONFIRMATE PRIMELE CAZURI
Politică
joi, 4 februarie Foto : Liberalul Vergil Chițac a preluat conducerea PNL Constanța 2037 vizite, 16 comentarii Liberalul Vergil Chițac a preluat conducerea PNL Constanța
Ziar.com Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5458 secunde