Cinci cazuri de TBC depistate în liceele constănțene

853
3
Cinci cazuri de TBC depistate în liceele constănțene - liceulovidius-1350660886.jpg

Articole de la același autor

Cinci cazuri de TBC au fost depistate în ultimele zile în două dintre liceele constănțene. Unul la Liceul "Ovidius" și alte patru cazuri la Colegiu Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza". Direcția Județeană de Sănătate Publică Constanța a luat măsuri de dezinsecție a unităților școlare și de testare a elevilor și cadrelor didactice.


Săptămâna aceasta au fost depistate mai multe cazuri de îmbolnăviri de TBC la Constanța, pe care specialiștii le monitorizează în permanență. Încă de la începutul săptămânii la Liceul Ovidius a apărut un caz suspect de TBC, care a fost confirmat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Eleva de clasa a zecea care s-a îmbolnăvit este internată și este atent monitorizată de medici. "O echipă a Direcției de Sănătate Publică s-a deplasat astăzi (n.r. - vineri) la Liceul «Ovidius» unde s-a și confirmat un caz de îmbolnăvire, care este internat. Tot astăzi s-a realizat și dezinsecția unității școlare", a declarat pentru Cuget Liber, Constantin Dina, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța. Pe de altă parte și în cadrul liceului au fost luate măsuri de prevenire a îmbolnăvirii prin suspendarea orelor de curs pentru data de 19 octombrie. "A fost confirmat un caz de îmbolnăvire în liceul nostru, fapt pentru care împreună cu autoritățile, am decis să suspendăm cursurile începând cu ora 13:00 pentru dezinsecția întregii unități școlare. Urmează ca toți elevii și cadrele didactice să fie supuse testărilor medicale", a declarat pentru Cuget Liber, Anca Sima, consilier de imagine al Liceului "Ovidius"din Constanța. 


Alte patru cazuri depistate în licee

Și la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța au fost depistate în cursul acestei săptămâni alte patru cazuri de îmbolnăvire cu TBC. "Și la Colegiul Tehnic «Alexandru Ioan Cuza» au fost depistate patru cazuri dintre care doar trei au fost confirmate și internate, încă din data de 16 octombrie. S-a dispus dezinsecția tuturor claselor, a holurilor și a toaletelor unității școlare. De săptămâna viitoare vor începe testările la o parte dintre elevii liceului", a completat Constantin Dina, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Ce este tuberculoza?

Tuberculoza sau TBC este o boală care afectează plămânii și care este cauzată de bacteria numită Mycrobacterium tuberculosis. Contaminarea se produce când inspirăm microbii prezenți în aer.

Perioada de incubație este de 1-4 săptămâni, dar infecția poate să persiste luni sau ani înaintea apariției bolii. Un bolnav este contagios mai multe săptămâni după începerea tratamentului. Tuberculoza se manifestă prin stare de slăbiciune generală , scăderea în greutate și transpirații nocturne. Simptomele tuberculozei pulmonare includ tusea persistentă, durerea de piept și expectorațiile cu sânge. Bolnavii cu TBC trebuie să urmeze o terapie curativă, care de obicei poate include două sau mai multe medicamente antituberculoase, timp de cel puțin șase luni.


Comentează știrea

Diana
21 octombrie 2012
necesitate!

Ar trebui ca intr-adevar unitatile scolare sa fie dezinfectate ! iar acest lucru sa nu fie mentionat doar de dsragul presei!! altfel s-ar putea ajunge la o imbolnavire in masa dintr-o prostie!

un agent
21 octombrie 2012
prafuri

iar au dat astia cu prafuri prin Constanta...daca nu e gripa aviara e boala vacii nebune...daca nu e boala vacii nebune e N1H1...daca nu e N1H1 e tuberculoza...ce va urma?????????

Eleeev
22 octombrie 2012
minciunii

nu a fost facuta nici-o dezinfectie .. sunt doar vorbe!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Caz de TBC la Liceul "Ovidius"
Pagina a fost generata in 1.3719 secunde