Cinci ani și șapte tentative pentru a reuși să vă lăsați de fumat

415
Cinci ani și șapte tentative pentru a reuși să vă lăsați de fumat - 833eafc358bceb25e75762b4ba74be2c.jpg

Articole de la același autor

Cel puțin șapte tentative, de-a lungul a cinci ani, atât îi trebuie unui fumător pentru a renunța la viciu. Potrivit unui studiu efectuat recent de cercetătorii britanici de la Universitatea din Lancaster nu prea aveți șanse să vă lăsați de fumat definitiv decât după ce veți trece prin aceste încercări.
Savanții britanici au analizat comportamentul a peste 3.000 de fumători și foști fumători și au desco-perit că cei mai mulți dintre aceștia au renunțat la fumat deoarece se temeau de efectele negative ale fumatului pe termen lung asupra stării lor de sănătate. Printre celelalte motive frecvent invocate se numără faptul că fumatul este perceput ca un element negativ de către persoanele de sex opus cu care fumătorii și-ar dori o relație, respirația neplăcută și faptul că "fumătorii sunt judecați" într-un mod deloc agreabil de către nefumători.
"Renunțarea la fumat reprezintă o perioadă foarte dificilă și stresantă - în special în prima săptămână, când cele mai puternice simptome sunt nevoia acută de nicotină și sevrajul. Pentru a trece cu bine peste acea primă săptămână, ar fi indicat să aveți un prieten nefumător, cineva care să vă susțină și să vă încurajeze atunci când doriți să vă reapucați de fumat. În plus, anumite momente ale zilei pot fi mai dificil de suportat în comparație cu altele și v-ar fi de folos dacă v-ați menține mereu ocupat. Încercați să vă descoperiți pasiuni noi sau să faceți sport, pentru a nu vă mai gândi la faptul că tânjiți după o țigară. Ar fi indicat să alcătuiți și o listă cu motivele pentru care doriți să renunțați la fumat și să vă gândiți la propria persoană mai degrabă ca la un nefumător decât ca la un fost fumător", sfătuiește fumătorii profesorul Cary Cooper de la Universitatea Lancaster.
Vârsta medie la care majoritatea fumătorilor renunță la tutun este de 27 de ani. De asemenea, aproape jumătate dintre persoanele intervievate au mărturisit că s-au îngrășat după ce au renunțat la fumat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Durerile adolescenței
Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Focar de gripă porcină la Constanța
Pagina a fost generata in 1.5934 secunde