Cele mai bune remedii pentru menopauză

400
Cele mai bune remedii pentru menopauză - remediimenopauza-1376833418.jpg

Articole de la același autor

Din fericire, multe din simptomele asociate menopauzei sunt temporare. Iată câteva sfaturi de la specialiștii Spitalului ISIS Constanța care te pot ajuta la reducerea sau prevenirea efectelor acesteia.

Răcorește bufeurile

Îmbracă-te în mai multe straturi astfel încât să le poți îndepărta atunci când ai un bufeu, bea un pahar cu apă rece sau găsește un loc mai răcoros. Încearcă să identifici ceea ce-ți declanșează bufeurile. Pentru multe femei, unii factori declanșatori pot include băuturi calde, cofeina, alimentele condi-mentate, alcoolul, stresul, vremea caldă și chiar o cameră mai călduroasă.

Reduce disconfortul vaginal

Poți utiliza lubrifianți sau hidratanți vaginali pe bază de apă fără prescripție medicală. Alege produse care nu conțin glicerină, deoarece aceasta poate provoca arsuri sau iritații la femeile care sunt sensibile la această componentă. Dacă rămâi activă sexual, aceasta te poate ajuta prin creșterea fluxului sanguin la nivelul vaginului.

Dormi suficient

Evită cofeina în exces, care îți poate îngreuna somnul. Dacă bufeurile îți perturbă somnul, este posibil să ai nevoie să găsești o modalitate de a le gestiona pentru a te putea odihni suficient.

Practică tehnici de relaxare

Tehnicile precum respirația profundă, respirația ritmică, masajul și relaxarea musculară progresivă te pot ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei.

Consolidează-ți perineul

Exercițiile mușchilor planșeului pelvin, numite exerciții Kegel, pot îmbunătăți unele forme de incontinență urinară.

Mănâncă sănătos

Asigură-ți o dietă echilibrată care include o varietate de fructe, legume și cereale integrale și limitează grăsimile saturate, uleiurile și zaharurile. Întreabă-ți medicul dacă ai nevoie de calciu sau vitamina D pentru a-ți satisface cerințele de zi cu zi.

Nu fuma

Fumatul crește riscul bolilor de inimă, accident vascular cerebral, osteoporoză, cancer și o serie de alte probleme de sănătate. De asemenea, poate accentua bufeurile și declanșa menopauza mai devreme.

Fă exerciții fizice regulate

Asigură-te că ai activitate fizică în fiecare zi sau în cele mai multe zile pentru a ajuta la protejarea organismului împotriva bolilor de inimă, diabet, osteoporoză și alte afecțiuni asociate cu înaintarea în vârstă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Bufeurile la menopauză
Pagina a fost generata in 1.3013 secunde