Ce trebuie să știți, neapărat, când chemați ambulanța acasă!

321
Ce trebuie să știți, neapărat, când chemați ambulanța acasă! - ambulanta21398350240-1475589907.jpg

Articole recomandate

Moartea lui Ioan Gyuri Pascu a generat din nou discuții despre eficiența sistmului medical din România. Procurorii vor stabili dacă diagnosticarea artistului cu atac de panică s-a făcut cu respectarea de către medic a ghidului terapeutic pentru medicina de urgență. Iată însă câteva informații pe care este bine să le cunoașteți atunci când chemați în ajutor ambulanța.

Trebuie să știți că este vitală cunoașterea stării sănătății dumneavoastră de către personalul medical, deoarece astfel poate indica tratamentul adecvat și evita măsurile care vă pot pune în pericol, potrivit realitatea.net

Nu este obligația dumneavoastră să-l informați pe medic, ci a acestuia să pun întrebările adecvate. Chiar dacă aveți impresia că știți motivul care a generat starea care a dus la apelul la Urgență, medicul este cel care trebuie să facă evaluarea. Dar deși este nefiresc ca dumneavoastră să cunoașteți ceea ce este el obligat să întrebe, nu strică să fiți informați.

Astfel: în afară de vârstă, medicul trebuie să cunoască dacă suferiți de vreo boală cronică, de exemplu afecțiune cardiacă sau diabet.

Pe urmă, să afle dacă sunteți sub tratament, dacă sunteți alergic. Dacă persoana pentru care s-a cerut ajutor este inconștientă, un membru al familiei poate răspunde la întrebările pe care orice medic trebuie să le pună.

Iată întrebările standard:

Care este principala acuză a pacientului?

Se știe alergic la ceva?

Ce mediocamente utilizează curent?

Ce diagnostice medicale i-au fost precizate anterior?

Când a mâncat ultima dată și ce alte evenimente care pot influența starea de sănătate s-au petrecut în ultimul timp?

Trebuie să mai știți că pentru o evaluare corectă, medicul trebuie să facă diferența dintre semne și simptome. Un semn este ceva ce se poate vedea sau simți la pacient, o modificare evidentă, obiectivă, de exemplu cianoza, edemele sau icterul.

În ceea ce privește simptomul, acesta este o tulburare subiectivă, adică percepută de bolnav. De exemplu, enunțuri de genul "Mă doare capul", "Mă doare stomacul", "Sunt foarte obosit", "sunt amețit" sau "îmi este foarte greață".

Rețineți că primul pas pe care trebuie să-l facă medicul în examinarea fizică este să determine respirația, pulsul, tensiunea arterială și temperatura. Iar de aici decurg alte direcții de investigare.

Așadar simpla mărturie a unui aparținător că suferiți un atac de panică, deoarece vi se întâmplă frecvent, nu poate ține loc de investigații la care aveți dreptul și care vă pot salva viața, mai scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2882 secunde