Ce probleme de sănătate semnalează aspectul părului

1690
Ce probleme de sănătate semnalează aspectul părului - semnepar-1332264522.jpg
Podoaba capilară a fiecăreia dintre noi ne poate transmite anumite semnale cu privire la sănătate. Specialiștii au demonstrat că părul poate dezvălui informații surprinzătoare, deoarece starea scalpului și a părului este influențată de diverse boli sau afecțiuni.
De exemplu, acumularea de kilograme în plus duce la un păr uscat, subțiat și foarte moale, ceea ce ar putea fi un indicator al hipotiroidiei. În unele cazuri, chiar și sprâncenele se subțiază și se pot rări. Un simplu test de sânge poate arăta dacă există probleme în acest sens. Totodată, crustele solzoase de pe scalp, localizate de cele mai multe ori la baza firelor de păr, pot indica prezența psoriazisului. Căderea părului în cantități foarte mari poate fi cauza stresului fizic sau psihic, deficitului de proteine sau a diabetului. În plus, unele medicamente, precum pilulele contraceptive sau antidepresivele triciclice, au uneori ca efecte adverse căderea părului.
Alte cauze ale pierderii semnificative a părului sunt modificările hormonale, precum în timpul sarcinii, al perimenopauzei (depresie ce apare cu câteva luni sau ani înainte de menopauză) și în cazul prezenței sindromului ovarului polichistic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de păduchi?
Pagina a fost generata in 0.3179 secunde