Ce prevede proiectul de lege al coplății serviciilor medicale

375
Ce prevede proiectul de lege al coplății serviciilor medicale - serviciimedicale-1334849232.jpg

Articole de la același autor

Actul normativ privind modificarea legii reformei în domeniul sănătății a fost publicat, ieri, în dezbatere publică, pe pagina de internet a Ministerului Sănătății (MS). Proiectul poate fi citit la secțiunea Transparență decizională.
Potrivit prevederilor din proiectul de lege, cuantumul sumelor care vor reprezenta coplata asiguratului pentru unele servicii din pachetul de bază, dar și condițiile în care sunt achitate acestea vor fi stabilite prin contractul-cadru în ceea ce privește condițiile acordării asistenței medicale. Ministerul Sănătății a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că suma maximă pe care asiguratul va trebui să o plătească într-un an calendaristic se va stabili, ulterior, printr-o hotărâre a Guvernului.
Reprezentanții MS menționează că sistemul de coplată este un moderator în accesarea serviciilor medicale din pachetul de servicii de bază și reprezintă contribuția personală la plata acestora.
Mai mult, Ministerul Sănătății susține că noua măsură va duce la o mai bună adresabilitate a populației, la îmbunătățirea finanțării sistemului sanitar și creșterea calității asistenței medicale. Coplata va optimiza circuitul pacientului în sistem și va reduce utilizarea nejustificată a unor servicii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9289 secunde