Ce măsuri au luat spitalele și Ambulanța pentru "valul" de căldură

391
Ce măsuri au luat spitalele și Ambulanța pentru

Articole de la același autor

Ca urmare a informării meteorologice a Administrației Naționale de Meteorologie, pentru perioada 13-14 august, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a solicitat direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de urgență prespitalicești activarea planurilor de măsuri, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să poată fi reduse.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Constanța a suplimentat măsurile de protecție a populației în această perioadă.

"Potrivit circularei primite de la Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Constanța a intensificat acțiunile de verificare a condițiilor din unitățile sanitare și alimentare.

Au fost amplasate șapte puncte de acordare a asistenței medicale de urgență și distribuire a apei potabile, în zona Gării CFR, pe strada Traian - Curtea de Apel, pe strada Mircea cel Bătrân - ITM, pe Bulevardul Mamaia - zona Delfinariu, la City Mall, în Piața Tomis III și în zona Cazino din stațiunea Mamaia. Aceste puncte medicale au medici și asistenți medicali care pot acorda servicii medicale de urgență și funcționează în intervalul orar 9.00-19.00.

În ceea ce privește unitățile sanitare din județ, DSP a dispus asigurarea stocurilor de medicamente pentru cazurile de urgență, determinate de caniculă, dar și asigurarea spațiilor frig, adică a spațiilor cu temperaturi scăzute pentru medicamente și vaccinuri.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică va verifica și funcționalitatea generatoarelor de rezervă și asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităților sanitare.

Corpul de Control al instituției va verifica condițiile igienico - sanitare, de cazare și alimentație din unitățile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea și comercializarea produselor alimentare) și verificarea controlului medical periodic al persoanelor angajate în aceste unități", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

v v v

Cât privește Serviciul de Ambulanță Constanța, solicitările sunt în continuă creștere, susține conducerea instituției.

"Fiind o perioadă cu temperaturi destul de ridicate, Serviciul de Ambulanță Constanța a suplimentat echipajele medicale cu 20%, atât în stația centrală ce deservește municipiul Constanța și Mamaia, dar și în substațiile Costinești, Neptun și Eforie. Precizez că, numai în ultimele zece zile, numărul de solicitări pe 24 de ore a fost de 450 de solicitări, iar în week-end-uri, numărul acestora s-a ridicat la 500.

A predominat patologia digestivă, însemnând dureri abdominale, vărsături, scaune dese, dar și sindroame febrile, generate de expunerea prelungită la soare între orele 11.00-17.00.

Solicitări au venit și din partea bolnavilor cronici, în special a cardiacilor și a hipertensivilor care au suferit decompensări, dar și a părinților care și-au expus copiii sub 2 ani la soare.

În acest sens, recomandăm populației să mărească consumul de lichide neîndulcite și nealcoolice, să consume fructe proaspete, cu un conținut ridicat de apă", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Ionuț Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 August 2014
Stire din Social : Canicula întârzie trenurile
Pagina a fost generata in 0.37 secunde