Ce diferențe sunt între cardul național de sănătate și cel european

499
Ce diferențe sunt între cardul național de sănătate și cel european - cediferentesuntintrecarduldesana-1398274466.jpg

Articole de la același autor

Cardul național de sănătate este un document care atestă calitatea de asigurat a fiecărui pacient, în baza asigurării acestuia în sistemul public de sănătate. Conform prevederilor legale, cardul se emite pentru asigurații cu vârsta peste 18 ani, se folosește doar pe teritoriul României, iar termenul său de valabilitate este de 5 ani de la data emiterii. 


Pe de altă parte, cardul european de asigurări de sănătate conferă posesorului dreptul de a beneficia de asistență medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un stat membru al UE, dar nu acoperă situația în care acesta se deplasează într-un stat membru în scopul clar de a beneficia de tratament medical pentru afecțuni preexis-tente deplasării.


Serviciile medicale acordate în statele membre UE, în baza cardului, sunt cele prevăzute de legislația fiecărui stat, în funcție de sistemul național de asigurări din statele membre, potrivit reprezentanților CNAS.


Cardul european de sănătate se acordă doar la cererea persoanei asigurate și este valabil șase luni de la data eliberării. Obținerea lui nu presupune nici un cost, cardul fiind eliberat gratuit de către Casa de Asigurări de Sănătate de care aparține asiguratul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile cardului de sănătate
Pagina a fost generata in 2.2781 secunde