Ce alimente mai rezistă după ce expiră termenul limită de consum

578
Ce alimente mai rezistă după ce expiră termenul limită de consum - supermarkt-1382159463.jpg

Articole de la același autor

Cei mai mulți dintre noi aruncăm alimentele dacă ne dăm seama că au depășit termenul limită pentru consum. Puțini știm însă că unele produse expirate mai pot fi folosite și nu sunt periculoase pentru sănătate. Sigur, într-un termen rezonabil. În funcție de ingrediente, unele rezistă mai mult, altele mai puțin.

Ouăle sunt bune chiar și o lună de zile după ce au expirat. Muștarul ajunge și până la doi ani. La fel și sosurile ambalate, de soia sau de pește. Potrivit cercetătorilor de la EatByDate.com, cel mai repede se strică somonul, care nu rezistă decât o zi sau două după termenul limită de consum, și pizza, ce poate fi mâncată chiar și după trei - cinci zile. Brânza, cașcavalul, untul rezistă până la două - trei săptămâni, în timp ce laptele mai este bun doar maximum o săptămână.

Crema Nutella poate fi consumată și la două luni de la zile după ce a expirat, măslinele până la patru luni, gemul până la un an. Tot doi ani sunt bune și berea, sosul de soia sau sosul de pește. Cât despre miere sau siropul de arțar, se pare că pot rezista permanent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum se combină corect alimentele
Luni, 02 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu are voie să mănânce un câine
Pagina a fost generata in 0.7772 secunde