Exclusiv pentru mame

Cât de utilă este pomparea laptelui matern și ce dezavantaje are

520
Cât de utilă este pomparea laptelui matern și ce dezavantaje are - pomparelaptematern2-1487084892.jpg

Articole de la același autor

Pomparea laptelui matern poate fi privită ca o soluție salvatoare, însă nu în orice situație este așa. 


Specialistul în alăptare Liliana Tudose ne împărtășește câteva opinii despre procesul de pompare a laptelui matern: "În general, nu le încurajez pe mame să extragă laptele matern cu pompa, dacă deja le dau completare copiilor lapte praf, din mai multe motive. În primul rând, pentru că pomparea este scumpă, obositoare și consumă timp. 


Pomparea diminuează bucuria mamei de a alăpta și, dacă nu este realizată adecvat, poate cauza răni. Chiar dacă mamele sunt informate că volumul de lapte pompat nu indică volumul pe care îl produc, acestea se pot descuraja dacă nu reușesc să pompeze mult. Unele mame pompează între hrăniri, probabil din cauză că în felul acesta extrag mai mult lapte decât dacă pompează chiar după ce au luat bebelușul de la sân". 


Potrivit educatorului prenatal, din păcate, acest lucru va duce la un flux mai slab al laptelui la următoarea alăptare și la un bebeluș care este alăptat mai puțin corespunzător. 


Liliana Tudose mai spune un lucru foarte important: "Compresia este ca pomparea, dar, în loc să pompeze într-o sticlă, mama scoate laptele chiar în gura bebelușului. Multe mame se opresc din alăptat, pentru că se concentrează pe pompare pentru a-și crește producția de lapte. 


Este mult mai important să continue să alăpteze, decât să pompeze. Multe mame trec complet la biberoane, din cauză că li se pare mai ușor să pompeze și să hrănească bebelușul cu biberonul, decât să pună bebelușul la sân, să dea completare și să pompeze. Șansele de a ajunge la alăptare exclusivă sunt mai mari dacă mama urmează protocolul, care nu include pomparea de rutină". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4001 secunde