Care sunt "alimentele-pericol" de care trebuie să ne ferim

371
Care sunt

Articole recomandate

Societatea modernă favorizează excesul alimentar, alimente "neprietenoase" precum pâinea albă, cârnații și mezelurile, dar și mâncărurile congelate fiind introduse în dieta zilnică, deși acestea reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea și vitalitatea organismului. 

Pâinea albă este unul dintre alimentele care trebuie excluse din dieta zilnică. Aceasta conține făină rafinată, care uneori este albită cu clor și este tratată cu bromură. Aceste procedee "omoară" toate fibrele, astfel încât organismul nu va putea să le digere. 

De asemenea, mâncărurile congelate sunt un pericol pentru menținerea sănătății organismului. Problema acestor feluri de alimente constă în grăsimile bune care sunt înlocuite cu sare și zahăr, acestea fiind nocive pentru fiecare dintre noi. Mai mult, publicitatea făcută acestor mâncăruri, despre care se spune că ar conține foarte puține calorii, este înșelătoare.

Cârnații și mezelurile sunt strâns legate de apariția cancerului, migrenelor, nivelului ridicat al colesterolului din organism, dar și de hipertensiunea arterială, aceste alimente conținând nitrați nocivi. De asemenea, cârnații și mezelurile sunt alimente bogate în grăsimi saturate care pot cauza atacuri de cord. 

(Sursa: www.mediafax.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.031 secunde