Când vor fi reabilitate cabinetele medicale din școlile constănțene

126

Articole de la același autor

Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) intenționează să reabiliteze întreaga structură a cabinetelor de medicină școlară din Constanța. "Reabilitatea cabinetelor de medicină școlară și a cabinetelor de medicină dentară este un subiect care ne preocupă în mod deosebit. Mai întâi, trebuie să vedem, însă, ce fonduri ni se vor aloca de la București pentru acest lucru, apoi vom avea în vedere, în primul rând, deficitul de personal și abia apoi vom vedea ce se poate face în privința dotărilor acestor cabinete", ne-a declarat șeful DSPJ, dr. Constantin Dina.


Din nefericire, la acest moment, în județul Constanța avem un medic la 3.055 de elevi și un asistent la 833 de elevi, iar situația se acutizează atunci când vine vorba despre dentiști. Aici, avem 13 cabinete în tot orașul, deci un stomatolog ar trebui să se ocupe de 4.230 de copii. La toate acestea se adaugă alți patru medici generaliști și încă doi dentiști care își desfășoară activitatea la Universitatea "Ovidius". 


Ca urmare, personalul este total insuficient la un număr atât de mare de elevi și studenți. "Noi sperăm să reușim tot ce ne-am propus. Ideal ar fi ca anul acesta să aducem personal medical și să dotăm măcar cabinetele unde există cei mai mulți elevi. Mai mult decât atât, vom vedea și ce facilități putem acorda personalului medical, pentru ca acesta să vină și să stea la unitatea respectivă, pentru a nu mai fi obligați să alerge de la un cabinet la altul", a mai spus dr. Dina. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5861 secunde