Cancerul poate fi învins! Cum vor fi preparate medicamentele pentru un tratament mai eficient

377
Cancerul poate fi învins! Cum vor fi preparate medicamentele pentru un tratament mai eficient - med-1506323449.jpg

Articole de la același autor

Medicamentele de chimioterapie folosite în lupta cu cancerul, de o perioadă sunt preparate de către roboți. Sistemul robotic care pune sub siguranță perioada de tratament a pacientului și care protejează angajații din sănătate de efectele negative ale acestor medicamente, anulează în totalitate riscurile din aplicațiile medicamentelor.

În unele spitale internaționale se folosește "Sistemul Robotic de Pregătire a Medicamentelor pentru Chimioterapie", iar această tehnologie de ultimă generație implică, printre altele, folosirea unui braț robotic cu șase axe, controlat de la distanță de specialiști.

A început o nouă eră în lupta cu cancerul

"Datorită brațului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei și care omoară celula sau îi oprește funcția) sunt pregatite într-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substanțelor folosite. Procesul de pregătire a medicamentului, care începe prin selectarea de pe un ecran de către un operator într-o ordine stabilită de doctor, se realizează până la etapa de predare a produsului fără a fi atins cu mâna, nici măcar pentru o secundă, de personal. Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, îl pregătește în doza corectă, într-un mediu complet steril și închis", declară celebrul doctor Hakan Özcan, reprezentant al unei clinici de prestigiu din Turcia.

Este folosit în toate tipurile de cancer

În același timp, doctorul Özcan menționează că medicamentele folosite în tratamentul tuturor tipurilor de cancer sunt pregătite într-un interval de doze delicate, iar în cazul în care sunt administrate în doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natură vitală. Sistemul robotic conține senzori speciali și un cântar electronic, care prepară în doze foarte mici - la nivel de miligrame sau chiar micrograme - substanțele din compoziție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 22 Septembrie 2017
Stire din Sănătate : "Aparatul dentar nu produce carii"
Joi, 21 Septembrie 2017
Stire din Sănătate : Demiteri la Ministerul Sănătății
Pagina a fost generata in 0.8959 secunde