Buzele uscate și crăpate pot trăda o infecție fungică

34799
Buzele uscate și crăpate pot trăda o infecție fungică - fa519f8bb2b1f18886877ca431e98332.jpg

Articole de la același autor

Odată cu încălzirea vremii petrecem mai mult timp în aer liber. Este plăcut pentru noi și sănătos pentru organism, dar, dacă nu le îngrijim așa cum trebuie, buzele noastre ajung să sufere.

Din cauza vântului, ele se usucă și se crapă, creându-ne mult disconfort. Zâmbetul, mâncatul și vorbitul se pot transforma în momente jenante în care simțim în permanență nevoia să ne umezim buzele. Însă gestul ne poate face mai mult rău decât bine, de aceea este nevoie să apelăm rapid la produse care să calmeze și să vindece crăpăturile.
Fie că alegem produse cos-metice, fie că folosim poțiuni naturiste, toate ajută. Folosirea unui balsam de buze este indicată chiar și ca metodă de prevenție, însă el poate conține compuși chimici dăunători pielii, mai ales în cazul sângerărilor sau plăgilor deschise.
Tratamentele naturiste hrănesc corespunzător pielea și oferă buzelor vitaminele de care au nevoie pentru a redeveni moi, rozalii și frumoase. În plus, sunt la îndemâna oricui. Trebuie doar să căutăm prin cămară și prin bucătărie.

Mierea, cel mai bun balsam
Mierea de albine este una dintre cele mai bune alegeri pentru buzele uscate și crăpate, datorită pro-prietăților hidratante si vindecătoare. Mierea de albine este foarte folositoare în cazul tăieturilor superficiale, iar datorită acțiunii sale antibacteriene va împiedica infectarea buzelor. Aplicați puțină miere de albine pe buze înainte de a merge la culcare. În timpul zilei, o jumătate de oră ca timp de acționare este suficientă pentru a acționa și a vă calma buzele. În cazuri severe, este recomandată repetarea operațiunii de mai multe ori pe zi.
Uleiul de măsline este un foarte bun hidratant în cazul în care aveți buzele uscate, dar vă poate ajuta și aloe vera. Gelul este excelent pentru catifelarea și revigorarea buzelor. Puteți să folosiți gelul direct de la plantă sau din farmacii. Vara sunt buni și castraveții proaspeți pentru masajul delicat al buzelor. Cel mai potrivit moment pentru aplicarea oricărui tratament în aceste cazuri este seara înainte de culcare, pentru o hidratare completă și eficientă.

Carențe de vitamine
Nu numai expunerile la vânt sau la temperaturile scăzute sunt dăunătoare buzelor noastre, ci și deficiențele de vitamina B2, alergiile, infecțiile sau efectele adverse ale tratamentelor me-dicamentoase ori stările de răceală.
Buzele crăpate sunt adesea un semn că organismul dumnea-voastră nu are suficientă apă pentru a menține pielea hidratată. Dacă vi se crapă frecvent buzele, încercați să măriți consumul de lichide. De asemenea, crăpăturile din colțurile gurii indică o deficiență de riboflavină (vitamina B2) și pot fi tratate prin administrarea de suplimente de vitamine. De asemenea, conform Prevention.com, anumite medicamente, precum cele pentru acnee, ne pot usca buzele.

Teste de salivă
Dacă însă buzele se mențin uscate și chiar se crapă, iar acest simptom nu pare să se amelioreze cu trecerea zilelor, atunci probabil că aveți o infecție fungică, adică o infecție cu o ciupercă. De cele mai multe ori această infecție se află în cavitatea bucală și se extinde și la nivelul buzelor. Umezirea buzelor uscate cu salivă este contraindicată pentru că favorizează evoluția infecției. În acest caz recomandările medicale constau în ungerea buzelor cu un unguent care să asigure o peliculă împotriva salivei și care, totodată, să aibă efecte antifungice. De asemenea, se recomandă și efectuarea unor teste din salivă pentru a afla dacă există infecție bucală, care trebuie tratată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4096 secunde