Bolnavii de cancer, clienți fideli ai Centrului de Transfuzii

195
Bolnavii de cancer, clienți fideli  ai Centrului  de Transfuzii - transfuzii-1487696294.jpg

Articole recomandate

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) se confruntă în continuare cu o lipsă a stocurilor de sânge pentru grupa RH negativ.


"Din nefericire, doar unul sau doi pacienți din 30-40 au această grupă, iar în aceste condiții nu avem cum să avem rezerve însemnate pe grupa respectivă", a declarat șeful CRTS, dr. Memet Geandan. 


Cele mai multe solicitări vin de pe secțiile Pediatrie, Medicală 1 și 2 și Oncologie. Se pare că în ultima vreme, în județul Constanța, s-au înmulțit cazurile de leucemie, acești bolnavi având nevoie în mod special de sânge pentru a putea supraviețui. Cei care sunt interesați să-și dea sângele pentru a-și ajuta semenii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, greutatea peste 50 kg și să nu fi avut hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 


În plus, persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.


Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire în cazul elevilor, studenților și militarilor. La toate acestea se adaugă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4728 secunde