Boli date de gol de durerile în piept

481
Cauzele care duc la apariția durerilor în piept sunt diverse: de vină poate fi un infarct, o indigestie, dar și un embolism sau o pneumonie. De aceea, susțin medicii, este important ca simptomele să fie cunoscute și, la nevoie, măsurile urgente ce se impun.

Atacul de inimă (infarctul) apare când vasele de sânge sunt blocate. Afecțiunea este caracterizată de o durere puternică în centrul pieptului, care ține vreo câteva minute, după care radiază la nivelul umerilor, gâtului sau brațelor. Durerea este însoțită de transpirație, greață și probleme de respirație. În cazul unui infarct, trebuie sunat urgent la 112. Preventiv, însă, dacă simțiți dureri în piept, puteți lua nitroglicerină, cu mențiunea că trebuie să cereți părerea medicului de familie.

Embolismul pulmonar presupune o acumulare de sânge care blochează arterele - de fapt, un cheag de sânge, format la nivelul venelor picioarelor sau pelvisului, ajunge într-o arteră a plămânului. Simptomele sunt: dureri ascuțite, care se înrăutățesc la respirație profundă sau la tuse, hipertensiune arterială, anxietate, transpirație excesivă.

Totodată, și pneumonia poate să dea dureri în piept. Acestea sunt însoțite de frisoane, febră și tuse și chiar apariția sângelui în salivă.

Alte cauze ale durerilor în piept sunt: musculatura pieptului este încordată din cauza tusei excesive, anxietate acută, afecțiuni gastrointestinale, precum refluxul esofagian, ulcer digestiv sau probleme ale vezicii biliare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum recunoașteți un infarct
Pagina a fost generata in 0.2627 secunde