Atenție la excesele alimentare! Acestea vă pot trimite direct pe patul de spital

214
Atenție la excesele alimentare! Acestea vă pot trimite direct pe patul de spital - atentielaexceselealimentare-1397743909.jpg

Articole de la același autor

Inevitabil, masa de Paște generează probleme digestive, mai ales la persoane cu afecțiuni preexistente, dar și la cei care au ținut post.
Explicațiile sunt simple. Preparatele tradiționale - ouă, friptură de miel, drob, pască și cozonac - sunt mâncăruri care se digeră greu și, în plus, în momentul în care sunt combinate atât de haotic ca în această perioadă, întregul tub digestiv suferă. 
Astfel, apar balonări, arsuri epigastrice, dureri abdominale, reflux gastric, greață, vărsături, constipație sau diaree. 
"Persoanele care au ținut post se pot confrunta cu probleme digestive din cauza schimbării bruște a alimentației. În general, după o perioadă de post, organismul este mai slăbit, iar dacă este bombardat cu prea multă mâncare dintr-o dată, problemele nu vor întârzia să apară.
Probleme și mai mari pot apare la persoanele cu afecțiuni preexistente: dischinezii biliare, litiaze biliare, ulcere gastrice sau duodenale, pancreatite, hepatite, dar și la persoanele cu afecțiuni cardiace și diabet. În cazul tuturor acestor pacienți, grăsimile, mâncarea condimentată, conținutul prea mare de fibre pot complica afecțiunile cronice sau le pot acutiza", explică dr. Mihaela Weiss, medic specialist medicină internă în cadrul clinicii Gastromond. 
Motivele de mai sus sunt suficiente să ne determine ca în această perioadă să mâncăm rațional și să nu exagerăm, pentru a evita astfel de neplăceri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.558 secunde