Șapte cazuri noi de gripă, la Constanța

203
Șapte cazuri noi de gripă, la Constanța - gripa1-1360381419.jpg

Articole de la același autor

Din probele recoltate la cazurile internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, la sfârșitul lunii ianuarie, cu suspiciune clinică de gripă, Laboratorul de Infecții Respiratorii Virale din cadrul Institutului "Cantacuzino" a identificat șapte virusuri gripale tip A subtip H1. Astfel, numărul cazurilor de gripă înregistrate în județul Constanța a ajuns la 10. 

Cazurile de gripă au fost identificate la șase adulți, din care trei persoane de sex masculin și trei persoane de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 21 și 65 de ani și la un copil de opt ani. Șase din bolnavi sunt din municipiul Constanța și unul din comuna Mereni. În prezent, toate cazurile sunt externate și cu evoluție favorabilă.

Reprezentanții Ministerului Sănătății consideră că activitatea gripală evoluează cu intensitate medie în focare locale în județele Constanța, Dolj și Iași și sub formă de cazuri sporadice în alte județe. Până la data de 3 februarie, la nivel național, fuseseră vaccinate antigripal aproape 800.000 de persoane cu grup de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Februarie 2013
Stire din Sănătate : 18 cazuri de gripă la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4033 secunde