ALERTĂ LA CONSTANȚA! Marinar întors din Nigeria, suspect de Ebola!

3267
ALERTĂ LA CONSTANȚA! Marinar întors din Nigeria, suspect de Ebola! - alertalaconstanta-1414694677.jpg

Articole de la același autor

Un pacient de 60 de ani, întors recent din Nigeria, a solicitat ambulanța după ce a început să facă febră puternică. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Constanța susțin că bolnavul a ajuns la Spitalul Județean Constanța și că urmează ca în zilele următoare să fie supus unor ample investigații.

"Am primit o solicitare din partea unui pacient în vârstă de 60 de ani, cu stare febrilă, însă pe foaia de observație pe care noi o întocmim, diagnosticul este prezumtiv. Nu putem să facem vreo legătură cu Ebola în acest moment. Urmează ca investigațiile la care va fi suspus pacientul în perioada următoa-re să certifice sau nu acest diagnostic", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Ionuț Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Constanța.

Pe de altă parte, reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București au precizat că vor aștepta să primească în mod oficial informații legate de cazul bărbatului suspect de Ebola din Constanța.

"Așteptăm informații cu privire la acest pacient. Oficial, nu avem nicio informație în ceea ce privește internarea la institut a acestui pacient. Ne uităm pe toate canalele de știri și vom aștepta noi informații", a mai spus, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", dr. Cătălin Apostolescu.

Ministrul Sănătății, Nicolae Băni-cioiu, a declarat, la Realitatea TV, că este vorba despre o suspiciune minoră de Ebola în cazul marinarului din Constanța, întors recent din Nigeria.

Dr. Adrian Streinu Cercel a făcut precizări suplimentare:

"Nigeria este o țară fără Ebola. Timpul care a trecut de la plecarea acestuia din Nigeria până acum a depășit perioada de incubație a virusului. Va fi adus la Matei Balș, izolat în camera special amenajată și pregătită pentru astfel de cazuri. I se vor face testele specifice și peste 3-4 ore vom avea rezultatele", scrie Mediafax.

Malarie sau Ebola?

"Pacientul a venit în țară pe 18 octombrie din voiaj, din Nigeria. În momentul acela a început să se simtă rău, prezentând stări febrile și urinare cu sânge. Acum șapte zile, acesta a ajuns la spital, iar medicii i-au făcut primele investigații, conform protocolului pentru Ebola. Azi, pacientul a leșinat și a făcut un hematom superficial la cap. Dar pentru că starea febrilă a continuat, bărbatul a chemat Ambulanța și a fost dus la spital. Aici i s-au recoltat din nou probe, a fost băgat în carantină, izolat. Au fost luate măsuri speciale pentru toate cadrele medicale cu care acesta a intrat în contact, medicii au purtat, de asemenea, echipament special. Analizele au arătat că bolnavul suferă de insuficiență hepatică și renală, de aici și urina în sânge, simptome asemănătoare atât în cazul malariei cât și la Ebola. Testele de laborator au atestat că acesta are malarie, dar diagnosticul exact se pune la Institutul «Matei Balș», în Capitală. O ambulanță specială de la București a plecat aseară spre Constanța, pentru a-l prelua pe bolnav, în vederea testării pentru Ebola", a declarat, pentru Cuget Liber, Cătălin Grasa, director de cercetare medicală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde