Acupunctura tratează durerile de orice fel

1884
Acupunctura tratează durerile de orice fel - 1000bdd9dc4f3e5599ebcca8e966d5a2.jpg

Articole de la același autor

Tratament dezvoltat de-a lungul a sute de ani, ca parte a medicinii tradiționale din China, acupunctura poate fi utilizată în terapia a peste 40 de probleme medicale: alergii, afecțiuni respiratorii, migrene, boli ale sistemului osos, diverse dureri. Deși sunt puține raportări ale efectelor adverse, acestea pot apărea, parte ca reacție a organismului la înțepături, parte ca urmare a neglijenței practicianului.

Principiul acupuncturii se bazează pe conceptul că bolile sunt cauzate de dezechilibre sau blocaje ale energiei universale (Qi) - energie naturală a uni-versului, care circulă liber prin organismul sănătos și care constă în Yin și Yang, cele două forțe opuse, dar complementare care trebuie să fie în echilibru.
Convingerea celor care practică acupunctura este că energia circulă prin 14 canale ale organismului, denumite și meridiane, care leagă organele și funcțiilor corpului. Respectivele meridiane pot fi influențate prin intermediul unor puncte specifice, aflate în diverse zone ale corpului - aces-tea sunt punctele de acupunctură, un fel de "găuri" care oferă acces pentru ca energia să fie echilibrată și armonizată. În timpul unei ședințe de acupunctură sunt folosite între 1 și 20 de ace metalice, care sunt inserate prin piele, de la ciupirea suprafeței pielii până la introducerea lor chiar și un centimetru adâncime. Potrivit site-ului www.sfatulmedicului.ro, acele de acupunctură mai lungi sunt inserate în zonele musculoase, cu un țesut adipos mai bogat, de-a lungul pielii sau chiar pe scalp.
Acele vor fi lăsate în piele între 15 și 30 de minute. Pentru unele afecțiuni, practicienii inserează acele, după care le răsucesc într-o direcție sau alta, le încălzesc sau le încarcă electric. Acele vor ajuta la reglarea energiei care ajunge la organe, la inimă, plămâni, ficat, creier etc - fiecare meridian face legătura cu diverse organe.
Dacă veți căuta dovezi știin-țifice prin care să fie dovedite efectele acupuncturii, specialiștii spun că nu le veți găsi, întrucât testarea acupuncturii este dificilă.

Boli în tratarea cărora poate fi utilizată acupunctura
S-a observat că acupunctura stimulează sistemul imunitar, produce modificări ale circulației sanguine, ale tensiunii arteriale, ritmului cardiac, secreției de acid gastric și producției de hematii și celule albe. De altfel, și potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, această metodă de terapie poate fi de ajutor în tratarea a peste 40 de afecțiuni. Cel mai des, acupunctura este utilizată pentru dureri, oriunde ar apărea: cefalee, mi-grene, traumatisme, durerile spe-cifice ciclului menstrual; afecțiuni psihiatrice, precum depresia, anxietatea, insomnia; problemele respiratorii, precum astmul și alergiile. Mai puteți încerca acupunctura și dacă suferiți de afecțiuni ale oaselor, dureri post-operatorii, dureri lombare etc.
Acupunctura este de ajutor și în ceea ce privește perioada de sevraj, pentru cei care încearcă să renunțe la dependența de alcool sau droguri. Se pare că această terapie îi ajută pe cei care abuzează de substanțe narcotice sau de alcool să facă față mai bine anxietății.
Tratamentul poate avea și efecte adverse, dacă nu este aplicat corespunzător. Astfel, pacienții se pot alege cu infecții ale unor țesuturi sau organe, cu diverse leziuni - acestea sunt legate însă de nerespectarea procedurilor de sterilizare a ustensilelor sau de neglijența practicianului. De altfel, astfel de situații sunt rare, întrucât acele folosite sunt de unică folosință, iar igiena este strictă. Au mai fost reclamate, tot în rare cazuri, durere la locul înțepăturii, hematoame, oboseală, stare de amețeală, iritație cutanată - sunt reacții care pot fi reduse printr-un procedeu corect, care presupune aplicarea de presiune și masaj la locul inserării.
Cei care au fost la o ședință de acupunctură vă vor spune că terapia nu este dureroasă. Cel mult, veți simți mici furnicături sau amorțeală, senzații care dispar la îndepărtarea acelor. După ședință, veți fi mai relaxați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.855 secunde