Ziua Copilului Turc, marcată de UDTR, la Constanța

715

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat, recent, la Constanța, Ziua Copilului Turc, sărbătorită anual la 23 aprilie, în Republica Turcia. Cu acest prilej, circa 50 de copii care învață limba turcă maternă în școlile din Constanța s-au întrecut, timp de două ore, în jocuri și concursuri distractive, în cadrul proiectului "Universul copilăriei". 


Câștigătorii au fost premiați de președintele comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Educației Naționale. Elevii invitați de UDTR să participe la proiect au fost selectați de profesorii de limba turcă în funcție de performanțele obținute la limba maternă. 


La eveniment, au fost prezenți: președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, și inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi. Alături de copiii de etnie turcă s-a aflat și consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, împreună cu soția și fiica sa. 


Ziua de 23 aprilie este un prilej de sărbătoare pentru turcii de pretu-tindeni, deoarece, în această zi, în anul 1920, s-a reunit pentru prima dată Parlamentul, consfințind suveranitatea Turciei, iar opt ani mai târziu, în 1928, Mustafa Kemal Ataturk a dăruit această zi copiilor, transformând-o în sărbătoare națională, în semn de respect pentru generațiile viitoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5358 secunde