Zi decisivă pentru Guvernul Grindeanu / Moțiunea de cenzură "PSD contra PSD" se votează, astăzi, în Parlament

143
Zi decisivă pentru Guvernul Grindeanu / Moțiunea de cenzură
Moțiunea inițiată de către PSD și ALDE împotriva guvernului Grindeanu va fi dezbătută și supusă votului, astăzi, de la ora 11, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 


Pentru prima dată după 1989, un guvern trebuie să treacă testul unei moțiuni depuse de formațiunile care l-au susținut la învestire, însă rezultatul este incert în condițiile în care partidele de opoziție nu sunt dispuse să-i ajute pe social-democrați să-și dărâme propriul guvern, iar numărul susținătorilor lui Grindeanu din rândul parlamentarilor PSD este greu de evaluat.


PSD și ALDE au împreună 247 de parlamentari, peste numărul necesar pentru a dărâma Guvernul, însă nu se știe cu certitudine numărul celor care vot vota împotriva moțiunii,nemulțumiți de decizia luată de Comitetul Executiv Național de a retrage încrederea PSD în propriul guvern, în urma evaluării inițiate de către Liviu Dragnea și prezentată, săptămâna trecută, membrilor CExN de către Darius Vâlcov.


Premierul Sorin Grindeanu se află în situția inedită în care se va prezenta în fața Parlamentului pentru testul votului de încredere cu o bancă ministerială aproape goală, întrucât cvasitotalitatea miniștrilor și-au anunțat demisiile din Guvern. Singurul care i-a rămas alături din echipa inițială este ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, la care se adaugă Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului în locul lui Mihai Busuioc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4688 secunde