Gheorghe Hânsă:

"Vrem să asigurăm servicii medicale de calitate locuitorilor din Cernavodă"

281

Articole de la același autor

Primarul Gheorghe Hânsă a pre-luat mandatul de primar al orașului Cernavodă în anul 2012, an în care unității spitalicești din localitate i s-a adus numeroase schimbări. Astfel, Primăria Cernavodă și Consiliul Local au efectuat numeroase investiții, care au îmbunătățit calitatea serviciilor medicale, extrem de utile pentru locuitori.

"Începând cu anul 2012, spitalul a fost acreditat pentru gradul VI de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor și deține două linii de gardă. Acest lucru a fost posibil în urma dotării spitalului cu aparatură moder-nă și în urma suplimentării numărului de medici specialiști, de la 10 la 25, în acest fel fiind acoperite mai multe domenii de servicii medicale. Medicii contractați beneficiază lunar de transport gratuit și primă anuală de 500 de euro, din partea Consiliului Local. Investițiile efectuate în ultimii doi ani, au permis creșterea veniturilor lunare ale unității spitalicești de la 2,3 miliarde vechi la 3,5 miliarde vechi de la CAS, dar și venituri proprii", a spus edilul Gheorghe Hânsă.

El a adăugat că, în prezent, spitalul deține un ambulatoriu de specialitate, adică o policlinică care, până în august 2012, funcționa în parametri minimi și nu producea niciun venit.

"Începând din februarie 2013, în urma unei investiții de 2,7 miliarde lei vechi alocate din bugetul local, spitalul deține un laborator de analize nou. Timp de patru ani, până în august 2012, laboratorul a fost externalizat, nu deținea contract cu CAS, iar serviciile contra cost erau greu accesibile pentru pacienți. În prezent, laboratorul se află din nou în administrarea spitalului, deține aparatură modernă și cadre de specialitate, care oferă locuitorilor din Cernavodă asigurați medical, servicii de calitate gratuite", a mai explicat primarul din Cernavodă.

În ceea ce privește celelalte investiții, gospodarul șef al orașului a spus că spitalul a beneficiat, în ultimii doi ani, de reparații capitale și sterilizare generală, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, bani alocați din bugetul local. Totodată, a fost reînființată secția de anatomie patologică (morgă), în urma unor investiții de aproximativ 50.000 lei, care funcționează cu aparatură modernă și cadre de specialitate. O altă investiție a vizat blocul

operator, secția de cardiologie unde a fost cumpărat un electrocardiocraf nou în valoare de peste 20.000 lei, dar și un ecograf cardiac în valoare de aproximativ 110.000 lei.

Primarul a mai spus că, pe lângă toate acestea, și secția de ginecologie a fost dotată cu un ecograf genital nou iar cea de urologie a beneficiat de un cistoscop pentru efectuarea operațiilor urologice.

"Suntem foarte atenți ca această unitate medicală să funcționeze la parametrii normali. Vrem să asigurăm servicii medicale de calitate locuitorilor din Cernavodă. Acesta este și motivul pentru care, anual, de la bugetul local se alocă spitalului aproximativ 10 miliarde lei vechi, bani care sunt destinați către investiții, administrare, utilități și transportul cadrelor medicale", a mai declarat primarul Gheorghe Hânsă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5556 secunde