"Vreau să promulg reducerea CAS, dar, dacă soluțiile nu sunt credibile, retrimit legea"

55

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri că vrea să promulge reducerea CAS și că va avea și o consultare cu FMI pe acest subiect, dar a precizat că, dacă soluțiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat să retrimită legea în Parlament.
"Dacă Parlamentul a putut fi păcălit de Guvern spunându-i-se «vor crește încasările pentru că ANAF va lucra mai bine», eu sunt mai greu de păcălit din acest punct de vedere", a spus Traian Băsescu
Șeful statului a menționat că Parlamentul a avut o abordare politică, precizând că orice parlament ar vrea reducerea fiscalității. Băsescu a subliniat că el nu acuză Parlamentul pentru acest vot.
"Nici eu nu voi respinge această lege atât timp cât există o documentație corectă. Aș vrea să am ocazia să le spun românilor: «Am promulgat pentru că Guvernul are soluții corecte»", a spus Băsescu.
Întrebat ce va face, având în vedere că premierul Victor Ponta a făcut declarații care arată că nu va răspunde invitației sale la consultări, Traian Băsescu a răspuns: "Voi vedea, va trebui să analizez și va trebuie să am și o consultare și cu FMI".
Președintele a mai declarat că, dacă soluțiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat să retrimită legea în Parlament. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.857 secunde