"Vorbește gura fără el" / Tăriceanu, atac dur la Ludovic Orban

199
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a dezlănțuit în direct la România TV. Acesta s-a enervat după ce liderul PNL, Ludovic Orban a spus că vrea alegeri anticipate, scrie stiripesurse.


"E frecvent la Orban. Vorbește gura fără el. Un partid demagogic. Un partid care e preșul de șters al președintelui. Să presupunem că PNL vrea să facă majoritate, dar cine e premier? Orban? Hai să râdem. Dacă la Înalta Curte, Orban va fi condamnat rămâne PNL fără președinte. Astea sunt problemele lor. Le urez numai de bine", a tunat Tăriceanu la România TV.


Și asta nu e tot. Tăriceanu spune că președintele Klaus Iohannis e obligat să desemneze un premier de la PSD-ALDE și că cele două partide au majoritate. 


"Votul de la moțiune a fost concludent și elocvent. PSD și ALDE au majoritatea. Noi nu am avut nici cea mai mică intenție să facem compromisuri. Moțiunea a trecut așa că orice alte comentarii sunt deplasate. Nu dau sfaturi președintelui. Vă spun doar cum trebuie rezolvat. Noi avem majoritate. Președintele dă mandat cui consideră, dar Constituția spune că președintele trebuie să dea majorității. Nu poate da mandat de premier fără să țină cont de majoritate. Nu știu cum PNL poate face majoritate cu USR și cu PMP. Nu există posibilitatea sub nicio formă să se facă altă majoritate. Nu se pune problema unei discuții dintre ALDE și PNL, pentru că noi suntem într-o coaliție politică cu PSD-ul și aici vreau să fiu clar și să nu existe niciun echivoc: nu avem intenția să discutăm cu nimeni altcineva despre formarea unei alte majorități", a mai spus Tăriceanu.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4271 secunde