Victor Ponta ține podul de la Agigea deschis. În ce condiții se va putea circula

1199
4
Victor Ponta ține podul de la Agigea deschis. În ce condiții se va putea circula - victorpontapodagigea2-1380305334.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a venit, vineri, la Constanța pentru a decide soarta podului de la Agigea, situație care a creat panică în județ după ce, zilele trecute, se anunțase că se va închide definitiv de la data de 1 octombrie.

Însoțit de specialiști, Ponta a efectuat întâi o vizită la podul care se află în construcție la Poarta 10, după care s-a deplasat la podul de la Agigea pentru a analiza situația la fața locului.

Ulterior, toți factorii de răspundere s-au întâlnit la Prefectura Constanța unde au avut loc alte discuții pro și contra închiderii podului.

În urma acestora, premierul Victor Ponta a luat decizia ca traficul rutier pe podul de la Agigea să fie restricționat la maxim 3,5 tone de la 1 octombrie, astfel încât vor mai putea circula doar mașinile mici și microbuzele de școală, iar din iunie anul viitor podul va fi închis, timp în care se va lucra la podul de la Poarta 10 ca variantă alternativă.

"De la 1 octombrie trebuie să restricționăm traficul pe podul de la Agigea la maxim 3,5 tone, astfel că pe pod vor mai putea trece doar mașinile mici și microbuzele de școală, circulația tuturor celorlalte autovehicule, respectiv, camioane, autobuze, inclusiv cele aparținând transportului în comun urmând să fie oprită. Traficul mașinilor sub 3,5 tone va fi monitorizat 24 de ore din 24 în privința degradării care, în ultima perioadă, s-a accelerat într-un ritm foarte rapid, fiind afectată structura de rezistență. Dacă va apărea o situație de pericol iminent cei de la CNADNR au de la mine mandat să oprească imediat traficul. Siguranța celor care folosesc podul este prioritară", a declarat, la finalul discuțiilor, premierul Victor Ponta.

El a spus că, în ceea ce privește situația autovehiculelor de intervenție pentru situații de urgență care au peste 3,5 tone, acestea evident vor trece pe pod, fiind o situație de urgență.

Potrivit premierului, autoritățile implicate vor face o monitorizare exactă și vor fi puse la dispoziție toate resursele necesare pentru ca podul de la Poarta 10, care are și o bretea ce duce la Agigea, să fie terminat până în luna mai 2014, astfel încât atunci când va fi închis complet traficul pe podul de la Agigea celălalt să-l poată suplini.

Pe de altă parte, s-a mai luat decizia de a fi mărită capacitatea de transport feroviar pentru navetiști. Totodată, săptămâna viitoare de la Galați va fi adus un bac pentru transportul tirurilor.

"Am mai luat decizia ca, în privința traficului greu, care va fi cel mai afectat, Consiliul Județean Con-stanța să suspende taxa pentru drumurile județene, urmând ca prejudiciul creat bugetului județean să fie compensat din fondul de rezervă al Guvernului", a mai spus Ponta.

Decizia de vineri, vine după ce, miercuri, premierul declara că datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura podului de la Agigea este afectată și poate să cadă în orice moment.

Comentează știrea

cris
28 septembrie 2013
specialisti?

În foto văd doar lachei politici fără nici o calificare,ex.cel cu cravată albastră.

luk
28 septembrie 2013
gresi

Nu ai dreptate...ala e specializat in caratul parpalacului si in deschisul usii la masina pt sefu!Job greu dealtfel.

behehe
28 septembrie 2013
aia

e cravata "bleu"

alooo,ecarisajul,alo primaria ,cand aveti de gand sa luati cainii ,mai ales cei agresivi?
28 septembrie 2013
A.Exista ideea ca animalele ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca si oamenii.Adica ar trebui lasate libere sa faca ce vor pe domeniul public pe motiv ca si ele sunt fiinte ca si oamenii . Daca am merge pe acest argument ar trebui sa lasam pâna si virusii

A.Exista ideea ca animalele ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca si oamenii.Adica ar trebui lasate libere sa faca ce vor pe domeniul public pe motiv ca si ele sunt fiinte ca si oamenii . Daca am merge pe acest argument ar trebui sa lasam pâna si virusii si bacteriile sa îsi faca de cap pe motiv ca si ele sunt fiinte. Problema este una de responsabilitate .Pentru ca drepturile presupun si obligatii si reponsabilitati. Ai drepturi atâta timp cat esti în stare sa respecti drepturile celorlalti. De exemplu ai dreptul la libera exprimare atâta timp cât respecti dreptul altuia la libera exprimare,sau nu abuzezi de dreptul tau la libera exprimare hartuind sau amenintând alta persoana.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7929 secunde