Favorit în sondajele PNL la Primăria Constanța

Vergil Chițac joacă la două capete? "Este exclus! Este o prostie magnifică!"

2384
7
Vergil Chițac joacă la două capete?

Articole de la același autor

Liberalii constănțeni au finalizat sondajul de opinie privind stabilirea candidatului PNL pentru Primăria Municipiului Constanța. Printre altele, așa cum era de așteptat, cel mai bine clasat, după candidatul PSD, stă rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Vergil Chițac.


Practic, un om din afara partidului, dar pe care liberalii și-l doresc în speranța că vor reuși să pună mâna pe Primăria Constanța. O dorință veche, dar nerealizabilă până acum din diverse motive ce țin de negocieri făcute pe "sub masă".


Liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, declara zilele trecute că ar fi o onoare pentru partid ca Vergil Chițac să se înscrie în PNL și să accepte propunerea de a candida la Primăria Constanța.


"Ar fi o onoare ca Vergil Chițac să se înscrie în PNL Constanța. În acel moment, întreaga organizație ar trebui să se ridice la nivelul său. Suntem siguri că, alături de el vom câștiga Primăria Constanța", spunea Dragomir. 


Contactat telefonic, rectorul ANMB, Vergil Chițac, a spus că are cunoștință despre sondaj și că, deocamdată, se gândește cu toată sinceritatea la propunerea liberalilor de a candida din partea partidului la Primăria Constanța. 


"O să reflectez la propunerea PNL pe două direcții. Dacă mă decid să candidez și voi candida ca și membru al PNL și atunci mă înscriu în PNL sau dacă voi candida ca și independent cu susținerea PNL. Am să iau o decizie în prima lună a anului viitor. În plus, dacă mă decid va trebui să demisionez din funcția de rector pe care o am la ANMB, deoarece momentan îmi este interzis să fac politică", a declarat, pentru "Cuget Liber", Vergil Chițac.


Întrebat dacă este reală informația potrivit căreia, în urmă cu ceva timp, s-ar fi întâlnit cu liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, și cu liderul PSD Constanța, Felix Stroe, într-o biserică din oraș pentru a pune la punct o eventuală candidatură independentă cu susținerea ambelor partide, Vergil Chițac a negat: "Este exclus! Este o prostie magnifică"!


Cu toate acestea, el nu a negat că, în caz că se decide să candideze, nu ar refuza sprijin de oriunde ar veni acesta.


"Sunt genul de om care nu face compromisuri. Este altceva dacă vorbim despre sprijin. Aș fi dispus să-l primesc de oriunde ar veni acesta. Dar asta atâta timp cât nu este condiționat de anumite obligații prin care ar trebui să-mi încalc principiile pe care vreau să le promovez. Eu dacă intru în competiție nu o să mă schimb cum vrea sondajul, ci vreau să fiu eu cel care schimbă sondajul", a explicat Vergil Chițac. 


Ce spune sondajul PNL


Sondajul comandat de PNL s-a desfășurat în perioada 14 noiembrie - 2 decembrie și a fost realizat pe un eșantion reprezentativ pentru populația cu vârsta peste 18 ani, fiind intervievate 1.003 persoane. Selecția gospodăriilor și a persoanelor intervievate a fost aleatoare. Interviurile au fost efectuate pe bază de chestionar standardizat, față în față, la domiciliul persoanelor intervievate. 


În cadrul sondajului au fost cercetați patru reprezentanți ai PNL Constanța - Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi Chiru și Iustin Fabian Roman, reprezentanți ai celorlalte partide politice, precum și rectorul Academiei navale "Mircea cel Bătrân", Vergil Chițac.


"În urma cercetării sociologice, Vergil Chițac a obținut cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine, are o bună percepție în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate și elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenția de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele și imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potențial mare de creștere", se arată într-un comunicat de presă al PNL. 


În aceste împrejurări, liberalii consideră că înscrierea oficială în competiția electorală și programul electoral adresat tuturor constănțenilor, alături de calitățile personale, pot asigura câștigarea alegerilor pentru Primăria Constanța, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje. 


"Votul pe partide la nivelul municipiului Constanța - intenția de vot la Consiliul Județean Constanța relevă un avans de 12,2 procente în favoarea PSD. Analizele și concluziile prezentate în sondaj reflectă situația din luna noiembrie 2015", au mai adăugat liberalii constănțeni.


Comentează știrea

ion
10 decembrie 2015
Ce treaba are Academia cu Primaria?

Inteleg ca este un om pregatit ca militar, ori ca si cadru didactic in ale marinariei. Insa ce velietati are, ce calitati de manager are pentru a-si asuma rolul de primar la o urbe atat de mare si complexa? Apoi, atat timp cat vine din randul propunerilor unui partid care ne-a consvins ca nu a fcaut nimic, eu nu il voi vota.

ath
10 decembrie 2015
Sondaj cu "finalizare"

Liberalii constănțeni au "finalizat" un sondaj.Ma rog,mie nu mi se pare a fi un sondaj cu finalizare.Mai repede ar fi un masaj electoral fara finalizare.Un lucru este clar,taticul liberalilor,petitorul Gheorghe Dragomir a pus ochii pe Vergil Chitac,un baiat bun din satul nostru.Primaria ar fi de acord sa se marite cu baiatul gasit de liberali dar avem o problema.Vergil ,baiatul gasit de liberali nu are chef de insuratoare.A zis ca ne va da un raspuns dupa sarbarori,ca azi taie porcul.Vergil este timid,este mai timid decat Decebal fiul lui Nea Mazare,puscariabilul din capul satului.Pacat,eu l-as fi ales pe Robert Boroianu pentru ca ne "dedea" carnati la nunta.Votam dar se ni se "deie" ceva ! In fine,la anul avem nunta. Dar niciun petitor nu stie ce vrem noi si ce a spus Ciolos la radio:1-Reforma in administratie,2-Depolitizarea administratiei publice si...si....3-Specialisti +Examene/Concurs pentru ocuparea functiilor in administratia publica.Afara cu politica din ADMINISTRATIE ! Nu politizati gradinitile,scolile si universitatile ! La munca bolsevicilor !

Constantean
10 decembrie 2015
Un nou inceput

Amiralul Chitac ar fi un mare castig pentru viata politica. Sunt convins ca va fi urmat si de alte persoane din societatea civila. Doar asa se poate schimba actuala clasa politica. Din interior.

rock
10 decembrie 2015
o poveste marinareasca

Clasa politica in Constanta este praf. Nepotismul, coruptia, slugarnicia, incompetenta si prostia au facut din Constanta ce avem azi: o adunatura de derbedei ( Mazare, Constantinescu, Dragomir, Hasotti, Stroe, Chiru, Palaz, Banias, Boroianu, Tararache, Moga, Fagadau, Martin, Matei, Comanescu ) si lista poate continua. Acest Vergil, pregatit in laboratoarele GSP si lansat pe piata in vara anului 2015 pe sticla la Realitatea, post tv controlat de un alt "geniu" al politicii dambovitene Gusa, care saracul de el nu a reusit din fericire pentru noi sa sara in intentia de vot de 3%, ne este aruncat in fata ca salvatorul urbei. Fals. Acest Chitac nu este altceva decat o marioneta a grupurilor de interes din portul Constanta. Orasul asta are nevoie de un manager adevarat cu un proiect pentru oras nu de un apevist cu vanturi de salvator. Nu vreau sa arunc cu vorbe grele dar sa nu uitam de pataniile generalului Oprea ( interesul national ), de candidatura lui Oscar Benes, de Pilat cel condamnat, etc. Toti cei mentionati au fos militari de cariera si papusari sau papusi de ocazie. Daca societatea civila, intelectualitatea nu se trezesc, Constanta va ramane pe mainile clanului Mazare prin acest primar interimar numit Fagadau. Vergil Chitac este o poveste marinareasca de adormit naivii.

Marius
10 decembrie 2015
om echilibrat

Domnul Chitac este un om serios, echilibrat, cu verbul la el. L-am urmarit prin diverse publicatii si pe blogul dumnalui si pot spune ca imi place cum gandeste. Punandu-l in balanta cu celelalte nume vehiculate, iertati-ma, dar e diferenta mare de tot...

alex
11 decembrie 2015
intrebare

Conform cv-ului postat de mr. Chitac pe site-ul Academiei Navale scrie negru pe alb ca a terminat faculltatea de Constructii Navale de la Galati ... cum a ajuns asta amiral sau ce zice ca este? A fost civil deci ...apoi scrie ca a activat la UMC....cum a ajuns militar si mai mult si amiral? cv-ul de altfel este subtirel de tot ...un alt habarnist gen oprea intersesul national.

cetatean
20 decembrie 2015
titlul induce in eroare

Nu vad legatura intre jucatul la 2 capete adica pnl sau independet cu prostia magnifica a presupusei intalniri, faceti titluri de cancan, asa a ajuns ziarul asta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3056 secunde