USR vrea eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

206
USR vrea eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari - usrpensiicristianseidler-1492093614.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarii Uniunii Salvați România au anunțat că vor depune un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari și introducerea unui program de lucru de opt ore pe zi.

Reprezentanții USR spun că aceste modificări s-ar impune în condițiile în care, prin legea salarizării unitare, ar crește și veniturile senatorilor și deputaților.

"Pentru că aceste creșteri salariale vizează inclusiv veniturile parlamentarilor și pentru că, dacă mai era nevoie, se precizează încă o dată faptul că se consideră vechime în muncă perioada petrecută într-o funcție publică, vom cere și vom iniția un proiect de lege prin care se abrogă pensiile speciale ale parlamentarilor. Dacă e vechime în muncă, nu se justifică realmente o pensie specială, alta decât cea bazată pe principiul contributivității", a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Acesta a mai arătat că s-ar impune și introducerea unui program de lucru pentru parlamentari.

"Vom cere, dacă tot primim bani mai mulți, măcar să lucrăm de valoarea banilor respectivi. Aici se lucrează luni, marți, eventual miercuri. În rest, activitatea în comisii de miercuri și joi e mai degrabă inexistentă, iar vineri avem program în teritoriu. Vom cere încă o dată să lucrăm măcar opt ore pe zi, cum lucrează toți ceilalți angajați și din sectorul public și din sectorul privat", a spus deputatul Seidler.

Pe de altă parte, reprezentantul USR le-a transmis colegilor de Parlament care se plâng de veniturile pe care le obțin, că ar fi putut să nu candideze, deoarece informația cu privire la banii pe care-i primesc parlamentarii era publică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6617 secunde