USR propune construirea de noi penitenciare

246
2
USR propune construirea de noi penitenciare - usrsilviudehelean-1484757746.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România (USR) va propune un amendament la legea bugetului național pentru alocarea de resurse în vederea construirii de noi penitenciare, a anunțat, ieri, deputatul Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice.


"Devine din ce în ce mai clar că scopul PSD nu este cel al grațierii, ci cel al amnistiei, pentru că amnistia este cea care înlătură răspunderea penală și îndepărtează măsurile luate de sistemul de justiție. 


Acest fapt rezultă din urgența cu care s-a încercat promovarea acestor acte normative și din lipsa totală de transparență cu care s-a lucrat. În al doilea rând, o formă de amnistie poate fi realizată și prin dezincriminare și s-ar părea că această dezincriminare se duce în sfera infracțiunilor de serviciu, unde se desfășoară activitatea infracțională sau nelegală a membrilor de partid sau a celor apropiați partidului. 


Noi considerăm că soluția este construirea de noi penitenciare, iar pentru asta USR va propune un amendament la legea bugetului național pentru alocarea de resurse în vederea construirii de noi penitenciare. Solicităm celor de la PSD să sprijine acest amendament, dacă doresc într-adevăr să rezolve această problemă", a precizat reprezentantul USR.


El a criticat și argumentul potrivit căruia grațierea ar fi justificată prin faptul că populația carcerală este foarte mare. În acest sens, parlamentarul a invocat experiența altor state, unde aproape 50% dintre cei eliberați s-au întors în termen relativ scurt în închisoare, în condițiile în care criminalitatea a crescut în această perioadă. 


Comentează știrea

rex
19 ianuarie 2017
Lichelele!

Astia de la turma usr au in loc de creier, banii lui soros (a spusasta unul din ei) si voi vreti sa si gandeasca !

Sindbad
19 ianuarie 2017
Marș la înapoi la A3...

Presupun că m-auzi acum. Ai un post de conducere bine plătit și ești praf? Ai interese personale și tragi din banii publici? Te pupă lumea-n... că ai bani și ești un țăran cu patru clase? Îți lingi în c-r șefu' ca s-ajungi un șef mai mic? Dă-te-n...

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Dumnezeii infractorilor
Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Marea "ieșeală" a PSD!
Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : USR propune construirea de penitenciare
Pagina a fost generata in 1.043 secunde