USR inițiază o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției

222
1
USR inițiază o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției - usrnicusordan-1484929044.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Salvați România (USR) va iniția o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Florin Iordache, informează un comunicat al formațiunii politice.


Potrivit sursei citate, USR va înainta și un memoriu Ministerului Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii și Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care va arăta de ce proiectele celor două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codului penal "urmăresc interesele unor persoane care dețin sau au deținut funcții publice și nu pe cele ale societății, care are nevoie de limitarea fenomenului corupției". 


"USR consideră inacceptabilă promovarea de către Ministerul Justiției a celor două proiecte de ordonanțe de urgență care legiferează în domenii fundamentale pentru statul de drept și consideră că Ministerul Justiției a eșuat în încercarea de a justifica urgența reglementării cuprinse în cele două proiecte. Atât Constituția, cât și Legea 546/2002 stabilesc ca for competent pentru discutarea aspectelor legate de grațierea colectivă Parlamentul. Este clar că până acum toate legislaturile au considerat acest demers de clemență ca fiind de competența Parlamentului, organ reprezentativ suprem al poporului român", se menționează în comunicatul citat.


De asemenea, în ceea ce privește caracterul de urgență, USR susține că nu există iminența unui demers CEDO iar PSD a avut majoritate și în mandatele anterioare și nu a rezolvat situația dramatică din penitenciare.


Potrivit USR, urgența nu se justifică nici în cazul proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală. 


În acest sens, liderul USR, Nicușor Dan, susține că democratic este ca modificarea celor două Coduri să fie lăsată Parlamentului, oferind posibilitatea exprimării unor poziții avizate din partea tuturor organismelor implicate în procesul de justiție, a partidelor, a mediului academic și din partea societății civile.



Comentează știrea

rex
21 ianuarie 2017
Jigodism!

Plicusor ban, i se pare ca este mare om politic daca cativa trepadati mintal ii formeaza un cor de bocitoare! S-a dat mare si tare ca ii da in judecata pe cei ce afirma ca sunt platiti din banii lui Soros, dar a anulat comanda cand sotul Clossetei, a spus cu subiect si predicat ca sunt finantati de Soros! Aceasta adunatura au in sange:mitocania, obraznicia, tupeu scarbos si minciuna!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Politică-Administrație : USR propune construirea de penitenciare
Vineri, 16 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Premiile USR pe anul 2015
Pagina a fost generata in 0.3178 secunde