USR ar putea cere comisie de anchetă privind votul la moțiunea de cenzură

77
USR ar putea cere comisie de anchetă privind votul la moțiunea de cenzură - vot-1498387928.jpg
USR anunță că discută varianta inițierii unei comisii de anchetă privind votul de săptămâna trecută de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după ce în presă au apărut filmări care ar arăta că au fost introduse în urne mai puține bile decât au fost numărate. USR discută și posibilitatea de a cere acordarea voturilor la moțiunile de cenzură electronic, potrivit News.ro.




"După cum s-a văzut în sală și pe înregistrările video, am verificat personal urnele înainte de vot și erau goale. De numărat, după deschidere, le-am numărat de două ori, împreună cu vicepreședintele Senatului din partea PNL, Iulia Scântei, și au fost 251. Așadar, dacă înregistrările video dovedesc că doar 249 de parlamentari au introdus bile în urne, există o suspiciune mai mult decât rezonabilă că unii dintre cei care au votat secret au introdus mai multe bile în urnele de vot", a declarat vicepreședintele Senatului Mihai Goțiu, care a fost membru în comisia de numărare a voturilor.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, reprezentanții USR discută adoptarea și implementarea unui sistem de vot electronic secret în cazul moțiunilor de cenzură (și a altor voturi prevăzute de legi și regulamente interne ca având caracter secret) exprimate în Senat, Camera Deputaților și în plenul reunit al Parlamentului, ca urmare a actualei situații.

Cele două inițiative vor fi discutate luni, în cadrul unei ședințe comune a grupurilor parlamentare USR de la Senat și Camera Deputaților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8282 secunde