Gelil Eserghep, președintele UDTTMR:

"Unii își aduc aminte că sunt tătari o dată la patru ani, când sunt alegerile"

3010
7

Articole de la același autor

Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, împreună cu subsecretarul de stat Aledin Amet și deputatul Varol Amet au susținut, ieri, o conferință de presă în contextual căreia au prezentat proiectele pe care le vor promova în anul 2013. De altfel, cei doi reprezentanți ai Uniunii au explicat ce proiecte de lege vor sprijini în acest mandat, precum și planurile pe care le au pentru sprijinirea comunității din care fac parte, dar și a județului Constanța.


În ceea ce privește activitatea formațiunii, Eserghep a precizat că în data de 26 ianuarie vor fi organizate alegeri pentru numirea conducerii organizației municipale. 

"Anul acesta va merge cel puțin la fel de bine ca anul trecut. (…) Pe 26 ianuarie vor fi alegeri la municipiu.(… ) Uniunea noastră se va mișca, de acum încolo, pe cu totul alte coordonate. Suntem interesați să ne promovăm în mod real tradițiile, obiceiurile, originalitatea pe care o avem și nu declarativ. Unii își aduc aminte că sunt tătari o dată la patru ani, când sunt alegerile. (…) Își doresc să aibă o funcție la Uniune ca să dea bine, dar uită să facă treabă. Cei pe care îi vedeți aici sunt oameni care lucrează fără bani", a precizat liderul UDTTMR.

Cu privire la proiectele aferente anului în curs, Gelil Eserghep a precizat: "Dorim ca anul acesta Festivalul, Ziua Limbii Tătare, Ziua Etniei să fie sărbătorite cu mult mai mult fast decât anul trecut. Beneficiem, față de alți ani, și de sprijinul autorității locale".

Acesta a prezentat, succint, programul festivităților pe care le UDTTMR le va promova prin manifestări anul acesta. Astfel, în data de 21 martie va avea loc sărbătoarea Nevruz-ului, celebrată cu ocazia echinocțiului de primă-vară. Evenimentul va fi urmat de Ziua Limbii Tătare, pe 5 mai, ca urmare a unei Legi introduse de Aledin Amet. Pe 18 mai o delegație a UDTTMR se va deplasa în Crimeea pentru comemorarea Surghiunului tătarilor din 1944. Pe 9 august va fi celebrată sărbătoa-rea Bayramului, cu postul aferent, urmată de Kurban Bayram pe 13 octombrie. Eserghep a vorbit și despre organizarea, în acea perioadă, a unui festival al minorității turco-tătare, menit să crească atractivitatea județului nostru din punct de vedere turistic. Anul se va încheia cu evenimentul dedicat Zilei Etniei Tătare, introdusă în calendar, pe 13 decembrie, tot printr-o lege promovată de Aledin Amet.

"Voi atrage afaceriști din Turcia, pentru crearea locurilor de muncă"

Cu privire la acest ultim aspect, proaspătul deputat Varol Amet a precizat că va promova, în continuare, proiectele pe care predecesorul său, Aledin Amet nu le-a putut duce la finalizare. Acesta se va axa, preponderent pe o inițiativă legislativă prin care limba tătară să fie introdusă în planul cadru de învăță-mânt.

"Voi lupta pentru promovarea limbii materne în școli. (…) Am fost desemnat să fac parte din Comisia de muncă și subsecretar al Grupului minorităților naționale.(…) Voi promova legi favorabile etniei noastre, dar voi promova și legi benefice întregii țări.(…) Voi căuta să atrag câți mai mulți oameni de afaceri din Turcia, care să creeze noi locuri de muncă. (…) Voi face un proiect de lege prin care să pro-movăm ucenicia la locul de muncă și voi lucra, împreună cu colegii mei, la un proiect de lege privind creșterea indemnizației pentru nou născuți", a precizat Amet.

Bugetul Departamentului de Relații Interetnice ar putea fi mărit cu 5%

Proaspăt numit subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet a precizat că va apăra drepturile tuturor etniilor din România. De alt-fel, Amet va fi consilierul premierului Victor Ponta pe acest departament.

"Voi apăra drepturile tuturor comunităților etnice din România. (…) Am luat pulsul la DRI. Rolul departamentului este acela de a gestiona fondurile comunităților etnice și de a promova proiectele acestora. Vor fi fonduri suficiente pentru a ne desfășura activitatea și de acum încolo. Cel mai probabil, fondul DRI va crește cu 5%. Există o promisiune despre care sunt convins că va fi realizată", a precizat Aledin Amet. 


Comentează știrea

culaber
4 ianuarie 2013
Dar tu ce faci cu familia.

Dl Eserghep dta ce faci cu a doua nevasta romanca ,vezi ca s-ar putea sa pierzi tot.

karabocek
4 ianuarie 2013
Dta cind iti aduci...?

Dta cind iti aduci aminte ca esti tatari pina acuma ai fost la prm acuma esti tatar dar ce faci cu amanta s-au nevasta romanca.

Ismail
4 ianuarie 2013
HOTII de la Uniunea tatara

Amet Varol a FURAT BANII UNIUNII TATARE cumparand sedii si decontand la uniune mult peste pretul de piata, controalele de la Garda au vazut asta dar masuri ??(teren sediu tulcea 100000 euro, sediu cobadin 55000 euro, dotare sediu m. Kogalniceanu 45000 euro,cazari si mese fictive la nagi decontate, la sediul central lustra de 200 mil lei si lista poate continua). DNA de ce nu se AUTOSESIZEAZA sa ne scape de acesti hoti?

Evrentrans vs Politanmetro
4 ianuarie 2013
Rezbel la manivele

Aledine, fara banii de la devlet sunteti lesinati de foame, tatari de carton, facatori de n bayramuri, petreceri, shushe, paranghelii pe la carciuma lu telefonistul din Agigea, cazari penale, decontari penale, shpritzuri cu icre coloratr, Rasputinuri si wisiky scumpe, Varol a omorat 2 femei la munte anu trecut, urmeaza Gelil sa omoare un autocar de fomishti ce fac turism pe banii devletului. Rusinica...

erban
4 ianuarie 2013
tatari?

mai domnilor si doamnelor de etnie tatar? de ce va ... pe voi?? pai sunt momente foarte multe in care va dati drept turci. de ce? de ce mergeti des in turcia si nu alegeti calaea spre tataristan? folositi-va de steagul tatarilor si... mai lasat turcii adevarati in pace . sunteti ca niste lipitori,, uritilor ce sunteti. va sugerez sa apelati si la chineji, vietnamezi ca nu prea exista diferente. va repet ca sunteti niste uriti, niste chinezoi romanizati. sper ca ne veti lasa in pace. una-doua vizite la turci. mai lasati-ne uritilor in pace....

kurtuap
4 ianuarie 2013
Erbane

Mai Erban mai lasane in pace cu turcismele tale si citeste istoria ,voi aici va terminati singuri ,ma intreb daca mai traiti ,stai ca ma insel va traiti veacul prin tiganisme.

Ciupanezu
6 ianuarie 2013
tatarii

Buna ziua . Atata timp cat guvernul Romaniei v-a scoate cate 1 (unu) milion de euro pe an pentru fiecare minoritate, ei (minoritari) de ce sa nu cheltuiasca in care acesti bani trebuiesc cheltuiti ! Nu-i cheltuiesc se iau inapoi ! Asa ca totul se deconteaza ! Poate cineva sa conteste valoarea unui teren sau unui imobil ? cine vine la putere are nevoie de minoritati , asa ca , trai neneaca ! Amet Varol, un oportunist , bravo lui ! Amet Aledin, la fel . Intrebati-l daca a platit din buzunarul lui sediul de deputat ! ! ! ! Eserghep Gelil, hmmmmm un NOGAI ajuns sef peste adevaratii tatari . Acesta nu are nicio treaba cu tatarii crimeieni . Dupa ce a fost doua mandate PRM-ist infocat acum si-a adus aminte ca este tatar ??? Acesta este bolnav de putere facand tot posibilul sa ajunga la sefia udttmr-ului incalcand statutul uniunii cu ajutorul celor din consiliu . Scopul sau fiind sa-l elimine pe Omer Kenan . A reusit . Cu pumnul in gura la toti celor care au vrut sa zica ceva . Asta ati vrut , asta o sa aveti . revenind la Milionul de euro de la guvernul Romaniei voi ce parerea aveti ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5713 secunde