Unii cu teoria, alții cu pomana. Tu cu cine votezi?

871
13
Unii cu teoria, alții cu pomana. Tu cu cine votezi? - 1-1479718544.jpg

Articole de la același autor

Campanie electorală inodoră și incoloră. Partide politice plafonate și obosite. Luptele pentru voturi se dau prin studiourile televiziunilor de știri, de unde actanții electorali pleacă prieteni la o bere. Se cunosc de mult, sunt tot aceiași care din patru în patru ani vin cu miloaga sub fereastra românilor. Mulți au fost cândva colegi în același partid, dar drumurile li s-au separat prin diferite conjuncturi: mai un dosar penal, mai un mic conflict cu liderul de partid. 


Dincolo de această fraternizare a răului, care caracterizează clasa politică post decembristă, asistăm la un joc al cuvintelor și promisiunilor ce îmbracă trupul canceros al unor programe electorale mincinoase și populiste. Astfel, prin ploaia de vorbe și jurăminte, putem distinge două linii majore de abordare, cu mesaje asemănătoare prin formulare dar atât de îndepărtate ca mesaj.

PSD și ALDE, deși vin după patru ani de mandat în care s-au transformat în carapacea tuturor infractorilor și penalilor din politică, călcând în picioare orice urmă de bun-simț și corectitudine, reușesc să țină sus ștacheta preferințelor electorale. Dovadă că românii nu dau doi bani pe principii precum integritate, cinste, corectitudine sau transparență. PSD, condus de un președinte infractor (condamnat definitiv la închisoare cu suspendare), reușește să ajungă la sufletul românilor cu mesaje și mișcări populiste: tăieri de taxe și impozite, alocații și ajutoare sociale mărite, salarii și indemnizații dublate, pensii înzecite. "Să se dea poporului…", este mesajul pesediștilor atât de drag și iubit de români. 


De partea cealaltă, PNL încearcă să vină în fața românilor cu o listă de candidați "curați", fără probleme penale, în jurul cărora să îl priponească pe premierul tehnocrat Cioloș. Mesaje precum integritate și onestitate și îndemnuri spre o Românie civilizată și europeană nu au însă nicio șansă în fața avalanșelor populiste ale stângii. Liberalii vorbesc despre armonizarea legislației româneșești, pesediștii despre 101 taxe eliminate, PNL propune debirocratizarea administrației, PSD propune dublarea pensiilor și salariilor, Cioloș vrea o Românie a oportunităților pentru investitori și antreprenori, Dragnea dorește o țară cu taxe și impozite mici, dar salarii și pensii mari. Impactul și contondența săgeților electorale sunt net favorabile pesediștilor, care au dus la rang de artă mecanismul de "încătușare" a electoratului.


Între aceste două Românii se va da lupta pe 11 decembrie, iar perspectiva, la ora actuală, nu este una tocmai încurajatoare. Pe demobilizarea și indiferența tinerilor și a românilor activimizează aceste mari partide în încercarea lor de a conduce o Românie a "mâinilor întinse". 



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sindbad
21 noiembrie 2016
Vesnica pomenire...

Atata vreme cat tot au taiat de la investitii pt a da pomeni, in conditiile in care au avut majoritate parlamentara din 2012 incoace, chiar 70% la un moment dat, au condamnat populatia la saracie, conditie esentiala de a o tine dependenta de stat, s-a creat patura "sa ne dea si noua ceva". D-aia avem 3 milioane romani plecati din tara, marea majoritate romani destepti si muncitori. La C-ta, cate joburi au creat pesedistii? cate companii au adus C-tinescu, Mazare, Fagadau, etc.?? Cate parcuri industriale avem si cate firme? De ce nu mai exista un singur metru patrat sa vina vreo companie sa angajeze localnici? De ce nu avem un stadion de nivel european? O sala Polivalenta? Vedeti unde se duc banii? Sponsorizam in continuare mocangeala si tiganimea. V-ati intrebat de ce va pleaca copii si nepotii prin alte locuri vestice? Intrati pe bestjobs/e-jobs/anunturi ziare locale sa vedeti ce se gaseste la C-ta de munca...Realitatea, nu articolele zilnice de la AJOFM C-ta...Sa vedeti, vanzatori sezonieri, paznici si video-chatiste.Meserii de viitor. Asta e C-ta actuala, un oras subjugat de camarila mazarista, astia noi fiind la butoane pt. a acoperi fraudele si matrapazlacurile trioului de trista amintire. Si inca o data, cu largul sprijin al pomanagiilor de tot felul...

Grigore
21 noiembrie 2016
posibil

Ai un calculator si conexiune la internet? Schimbarea depinde numai de tine!Acest sistem este verificat! Noi am veriticat deja acest sistem!Opreste-te aici si vezi despre ce e vorba! Lucrezi oricand si oriunde!Lucrezi comod, acasa la tine! Aici nu ai sefi!DETALII : [email protected]

h2o laba
22 noiembrie 2016
laba intre poponar

personal ASI DORI TIMP DE 4 ANI UN SEX OTAL CU TOTI. PREFERD FETELE.

Autor
22 noiembrie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia

O să votăm cu PSD , am votat cu fostul PDL că de am spus că basescu este constănțean, și o să vină bani de la guvern pentru investiții, dar banii s-au dus la Cluj la Timișoara, la Brașov la Iași și așa m-ai departe, uitațivă ce buget are Constanța și ce bugete au celelalte orașe care le-am menționat , de aceea o să votez-votam cu PSD , poate o să fie m-ai bine iar cine nu este de acord cu mine muiekukakat !!!

Sindbad
22 noiembrie 2016
Take the blue pill...

Nu trebuia sa ne spui cu cine votezi...se subintelegea.

Răspuns la: La pușcărie cu penalii ăștia
Adăugat de : Autor, 22 noiembrie 2016
O să votăm cu PSD , am votat cu fostul PDL că de am spus că basescu este constănțean, și o să vină bani de la guvern pentru investiții, dar...
Naekst
23 noiembrie 2016
Tu cu cine votezi?

Eu voi vota pentru o tara puternica si demna, pentru o economie puternica si un nivel de trai la nivel european de top, pentru invatamint gratuit si performant, pentru sanatate gratuita tuturor, pentru justitie egala, pentru o societate fericita, educata, sanatoasa, demna si mndra de trecutul, prezentul si viitorul ei, voi vota pentru Danemarca.

borg
25 noiembrie 2016
aflarea in treaba

sunt de parere ca va pierdeti vremea..... stati acasa si nu va mai pierdeti timpul si sperantele cu rahatul asta care se numeste politca.........VOTUL VOSTRU CHIAR NU CONTEAZA!

MIHAI
25 noiembrie 2016
NIMIC NOU SUB SOARE

Alegerile si campaniile electorale din Romania - cu exceptia perioadelor de dictatura - au fost si sunt la fel .CezarPartidele Petrescu a scris in toamna anului 1930 articolul " Toamna pustie " in care moș Vasile isi spunea parerea despre alegeri , referindu-se la cei " răi " . Citez : " Am trimis deputati sa ne faca legi si indreptari . Cand se milogeau de noi si se bateau cu pumnul in piept erau cu c...l gol . Acum cine-i mai vede din automobil ? Unii cică si - au cumparat case . Pe urma iar au sa vina si sa se bata cu cu pumnul in piept pana cand om lua toroipanul sa-i alungam . . . .S-au imbuibat ieri unii , azi se imbuiba altii si ceilalti asteapta sa se imbuibe maine " . Si Cezar Petrescu continua articolul : " Este o batalie de conferinte , memorii si proiecte , intre timp depun bani grei in bancile straine , asigurandu-se pentru zile negre . . . .Din saracia generala si crunta se incheaga averi din banii statului , comisioane , contracte " . S-a schimbat ceva in modul de a face propaganda si campanie electorala ? Demagogia incompetent si coruptia raman in continuare trasaturile politicianismului romanesc .

unul
25 noiembrie 2016
alegeri

Avem de ales si altceva decat ciuma si holera? S-ar putea sa avem, dar cred ca daca aleg sa scriu ca asta inseamna sa punem mana pe bate, furci, coase si topoare ... s-ar putea sa ma cenzureze astia pe aici ... Cum zicea G.Roncea: planul B ...

locuitor
25 noiembrie 2016
DE ALE URBEI !

DE CE RADET, NU INTRODUCE CA SI ENEL, TELECITIREA, ADICA TRANSMITEREA INDEXULUI REPARTITOARELOR, PRIN INTERMEDIUL UNUI NUMAR DE TELEFON GRATUIT, CA SA NUMAI PLATIM PE ACEI FUNCTZIONARI, PE CARE FUNCTZIONARI II PLATIM DESTUL DE BINE SI ASTA NU-I ATAT, DAR COSTURILE INCALZIRII, ZIS SUBVENTZIONATA DE PRIMARIE, LA PLATA INTRETZINERII, NE AJUNGE FFFFFF MULT, TOTUL ESTE DOAR O FALSA / ILUZIE COMPENSARE, CA ALTE ADAOSURI DETERMINA INCARCAREA FACTURILOR SI LUMEA, NE INVIDIAZA, CA PLATIM PUTZIN ! CUM, DOAMNE, IN TIMPUL REGIMULUI ASA ZIS DE TRISTA AMINTIRE, ADUCA IN COMUNISM, PLATEAM MULT MAI PUTZIN PENTRU INCALZIRE SI AVEAM CALDURA NON STOP IN CASE SI APARTAMENTE ?! ASTAZI, CU DEMOCRATZIA ASTA TURBATA AVEM : SALARIILE, PENSIILE SI VIATZA ATAT DE MIZERABILE ?! CEI CARE NE CODUC LA NIVEL CENTRAL SI LOCAL, NUMAI POT DE ATATA BOGATZIE / IMBOGATZIRE, GAFAIE SI NE CER FARA NERUSINARE CA SA PLATIM FACTURILE LA TIMPUL IMPUS, ADICA FFF REPEDE, CEL SATUL, CUM SA-L CREADA PE CEL FLAMAND ?! RUSSSSSSSINE, sa va fie, ca noi, oamenii din poporul asta obidit, v-am vota t / ales si statzi cocotzatzi acolo, unde va aflatzi si noi suferim de pe urma voastra, RUUUUUUSINE, sa va fie ?!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1983 secunde