Klaus Iohannis:

"Un politician dovedit ca plagiator trebuie să dispară din spațiul politic"

123
Președintele Klaus Iohannis a avut un discurs foarte dur la adresa politicienilor care plagiază, spunând că analiza pentru detectarea plagiatelor durează foarte mult, iar cei care se dovedesc a fi plagiatori trebuie să dispară din viața politică. Totodată, șeful statului a criticat și discursul anti-justiție al politicienilor, înainte de alegerile parlamentare. Iohannis a spus că este nevoie de un Parlament mai bun, mai transparent.


"În chestiunea plagiatului este foarte important să avem un verdict clar și acest verdict să se găsească în timp util", a afirmat șeful statului la Timișoara, la deschiderea noului an universitar, care a avut loc în Aula Magna a Universității de Vest.


El a subliniat că plagiatorii trebuie să dispară din politică și din mediul universitar. "Un politician dovedit ca plagiator trebuie să dispară din spațiul politic. Un cadru universitar dovedit plagiator trebuie să dispară din spațiul universitar. Dacă se dovedește că nu a fost plagiator, este necesar să se constate în timp util și foarte clar", a adăugat Iohannis.


Potrivit președintelui, politicienii au constatat că a acuza pe cineva de plagiat aduce voturi și le-a transmis univer-sitarilor că depinde de ei să scurteze la minimum luarea unei decizii în cazul suspiciunilor de plagiat.


"Este dăunător pentru societatea românească ca astfel de discuții să se prelungească atât de mult. Domnule ministru, nu interesează pe nimeni cum se numește comisia care analizează (...), doar să avem un răspuns simplu și într-un termen rezonabil", i s-a adresat șeful statului ministrului Educației, Mircea Dumitru. În opinia sa, este mult mai greu pentru cineva dovedit că nu a plagiat să-și reabiliteze credibilitatea. Pentru a-i sancționa pe cei care au plagiat, consideră Klaus Iohannis, este nevoie de proceduri clare, rapide și credibile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4362 secunde