UDTTMR este în doliu. A murit eroul tătarilor din Dobrogea

356
UDTTMR este în doliu. A murit eroul tătarilor din Dobrogea - udttmr-1373913760.jpg

Articole de la același autor

Eroul național al tătarilor din Dobrogea, președinte de onoare al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR), Ali Osman Becmambet, a încetat din viață, duminică seara. El avea 101 ani.
Imam respectat al comunității musulmane din Dobrogea, Ali Osman Becmambet și-a petrecut 12 ani în temnițele comuniste. A fost o legendă vie a tătarilor din Dobrogea, susținând o bogată activitate în scopul păstrării identității comunității sale.
Personalitate de seamă a tătarilor dobrogeni, Ali Osman Becmambet s-a remarcat prin sprijinul acordat tătarilor care, începând cu 1942, s-au refugiat din Crimeea în România, de teama trupelor sovietice. S-a implicat personal în primirea, cazarea și hrănirea lor, ceea ce i-a atras însă ulterior condamnarea la muncă silnică pe viață, ispășind aproximativ 12 ani de temniță, fiind învinuit de apartenența la o organizație de tip fascist și acțiuni antistatale.
Ali Osman Becmambet s-a născut la data de 10 mai 1912 în satul Omýrța (Valea Seacă). El va fi înmormântat marți, 16 iulie 2013, ora 14,00, la Cimitirul Musulman Central din Constanța.
Conducerea UDTTMR transmite pe această cale condoleanțe familiei îndoliate! 
"Personalitate marcantă a comunității noastre, Ali Osman Becmambet va rămâne pururi un pilon important în procesul nostru de păstrare și promovare a valorilor identitare tătărești. A fost și va rămâne un barometru pentru noi, tătarii din Dobrogea, în ceea ce privește dragostea de patria mamă și respectul pentru propria identitate. Allah Rahmet Eylesýn!", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0469 secunde