UDTR, eveniment cultural pe meleag dobrogean, la Hârșova

272

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), filiala Hârșova a organizat, zilele trecute, acțiunea "Relații culturale pe meleag dobrogean". Evenimentul a avut ca scop evidențierea continuității minorității turce pe meleagurile dobrogene și bunele relații existente între populația majoritară și celelalte minorități naționale. 


Acțiunea a debutat cu vizitarea necropolei otomane, unde a avut loc un scurt ceremonial religios. 


Participanții la eveniment, membri ai UDTR din mai multe filiale dobrogene, au asistat apoi la un program artistic susținut de Ansamblul "Martilar" și la prezentarea unor scurte prelegeri ce au avut ca temă "Relațiile culturale pe meleag dobrogean". 


Evenimentul s-a încheiat cu participarea celor prezenți la rugăciune. Printre oaspeții prezenți la acțiune s-au numărat: consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Uygar Mustafa Sertel, vicepreședinta Comisiei de Cultură din cadrul UDTR, Melek Osman și viceprimarul orașului Hârșova, Dumitra Stan. 


Profesorul Nicolae Constantin, un apropiat al comunității turce din localitate, a vorbit în cadrul conferinței despre comunitatea turcă din Hârșova, despre vestigiile otomane și importanța lor și, mai ales, despre rolul pe care cultura acestei comunități l-a avut în decursul timpului asupra istoriei locurilor. 


La final, în calitate de gazdă, președintele Filialei Hârșova a UDTR, Redvan Memet, a mulțumit celor prezenți pentru interesul manifestat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7132 secunde