Țuțuianu spune de ce a renunțat la postul de ministru: Tudose mi-a sugerat că, dacă nu plec, va trebui să mă demită

260
Țuțuianu spune de ce a renunțat la postul de ministru: Tudose mi-a sugerat că, dacă nu plec, va trebui să mă demită - tutu-1505327071.jpg
Fostul ministru Adrian Țuțuianu a declarat, miercuri, că a luat decizia să demisioneze de la conducerea Ministerului Apărării Naționale după o discuție cu premierul Mihai Tudose, informează romanialibera.ro.

Adrian Țuțuianu afirmă că Tudose i-a sugerat că, dacă nu își dă demisia, va trebui să-l demită.


Adrian Țuțuianu a explicat, referitor la comunicat emis de MApN referitor la plata normelor de hrană pentru militari, că, anterior, timp de o săptămână, a avut mai multe discuții cu ministerul Finanțelor, trei discuții având loc chiar cu ministrul Mișa. Fostul ministru al Apărării a precizat că eroarea de comunicare s-a petrecut în sensul în care banii erau, însă nu putea să-i ia din execuția bugetară de pe trimestrul 4 și să-i treacă în cea de pe trimestrul 3, pentru că legea responsabilității fiscale interzice acest lucru, acesta fiind lucrul pe care "nu l-a explicat foarte bine".


"În acea discuție, premierul mi-a reproșat că nu i-am dat un telefon să-l informez. Vă spun sincer că nu m-am gândit că din această discuție poate să iasă o demisie sau măcar o problemă de imagine pentru Guvern și minister. Mi-a spus că trebuie să o rezolvăm într-un fel pentru că președintele partidului i-a cerut să vadă cum rezolvă această chestiune. (Premierul-n.r.) Mi-a sugerat că dacă eu nu plec, va trebui să mă demită. Și atunci eu i-am spus cu demnitate, așa cum sunt eu, l-am rugat să îmi dea două coli de hârtii, mi-am scris demisia și atunci am plecat. Ăsta e tot episodul", a declarat fostul ministru al Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, la Antena 3.

El a mai precizat că "nu a plecat din minister cu bucurie" și că a avut o relație instituțională "corectă" cu președintele României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1211 secunde