Tronsonul de autostradă Murfatlar-Constanța, finalizat până la sfârșitul acestei luni

1458
1
Tronsonul de autostradă Murfatlar-Constanța, finalizat până la sfârșitul acestei luni - autostrada-1310303641.jpg
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a verificat, sâmbătă, stadiul lucră-rilor de construcție la autostrada A2, între Murfatlar și Constanța, și a declarat că lucrările sunt în grafic, iar până la sfârșitul acestei luni, se va putea circula pe tronsonul respectiv, pe câte o singură bandă, conform termenelor asumate de constructor.

Anca Boagiu a făcut, sâmbătă, o vizită pe șantierul autostrăzii A2, fiind însoțită de prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz. La final, ea s-a declarat mulțumită de stadiul lucrărilor.

"Scopul vizitei este de a mă asigura că lucrările se execută în timp. Am învățat o lecție, aceea că, dacă nu vii să verifici și să vezi cu ochii tăi, deseori cei din subordinea ta pot să-ți prezinte lucrurile distorsionat, așa că orice control e binevenit pentru a ne atinge obiectivele. Nu e mare bucurie ca, după doi ani și ceva de când se vorbește de această autostradă, abia acum să începem să-i vedem rezultatele, dar, după vizita de astăzi, este clar că lucrările sunt în grafic și ceea ce ne-am asumat pentru anul acesta se va întâmpla", a afirmat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a spus că pe sectorul autostrăzii de la Murfatlar la Constanța se va circula de la sfârșitul acestei luni, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci constructorul va suporta penalități.

"Termenul de finalizare asumat de constructor este sfârșitul acestei luni. Cred că îl vor respecta. Dacă nu, își vor primi penalitățile de rigoare", a mai spus Anca Boagiu.

Ministrul a mai precizat că, până în septembrie, vor fi finalizate și alte porțiuni, o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanța și secțiunea între intersecția de la Valea Dacilor și DN3, urmând ca, în 2012, pe ruta București - Constanța să se circule pe întreaga autostradă finalizată, cu excepția tronsonului Cernavodă-Medgidia, pe care se va circula pe o singură bandă. Referitor la aceas-tă porțiune, ministrul Transporturilor a spus că este abandonată din cauza constructorului, care vrea să facă autostrăzi la prețuri triple, menționând că autostrada A2 va fi finalizată integral în anul 2013.

v v v

Pe de altă parte, Anca Boagiu a spus că se gândește la o formă de recompensare pentru lucrările de construcție finalizate înainte de termen. În acest sens, ministrul Transporturilor a declarat că intenționează să găsească o variantă pentru recompensarea constructorilor respectivi, astfel încât, așa cum există penalități, să existe și o formă de recompensare.

Comentează știrea

keo
11 iulie 2011
oare

iar termina astia autostrada? poate cand or zbura bocii

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cazinoul, la mâna constănțenilor
Pagina a fost generata in 0.3276 secunde