Trei proiecte noi marca "Primăria Constănțenilor"

579
2

Articole de la același autor

Președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, a prezentat, ieri, într-o conferință de presă, trei noi proiecte pe care Primăria Constănțenilor le va pune în aplicare în perioada imediat următoare: înființarea unei inspecții cetățenești, organizarea de audiențe mobile și inventarierea tuturor monumentelor istorice din Constanța. Aceste trei puncte fac parte dintr-o listă mai lungă stabilită, ieri, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local al Constănțenilor.
Astfel, liderul PDL a explicat punctual fiecare inițiativă în parte. "Înființarea inspecției cetățenești va fi bazată pe voluntari, iar locuitorii municipiului vor putea să se implice în identificarea problemelor urbei și să ne comunice anumite aspecte pe care ei le consideră deranjante. În acest fel, vom reuși să-i facem activi pe locuitorii orașului pe care edilul Mazăre i-a marginalizat sau pe acei tineri pe care îi sfătuiește să-și petreacă nopțile prin cluburi și zilele în fața calculatorului. Deși, în primă instanță, acest proiect se baza pe voluntariat, începând cu data de 15 iunie, aceste servicii vor putea fi remunerate", a spus Chiru.
Menționăm că la conferința susținută de liderul democrat-liberal a participat și prima persoană care a decis să se implice în inițiativa de "monitorizare" a Constanței. Acesta se numește Relu Păun și a primit funcția de Șef Inspector Civic.
Cel de-al doilea proiect, cel cu audiențele mobile, prevede implementarea unui sistem audio-video în mai multe cartiere din oraș, ce vor facilita interacțiunea dintre cetățeni și specialiștii din Primăria Constănțenilor. Chiru a menționat că această acțiune era necesară în condițiile în care există persoane care, deși și-ar dori să poată veni în audiență, nu se pot deplasa pentru că au anumite probleme medicale sau locuiesc în cartiere aflate în extremitatea municipiului.
În ultima fază, Gigi Chiru a vorbit despre inventarierea monumentelor istorice din Constanța, menționând că, în cadrul acestei inițiative, ar putea fi realizată o hartă care să conțină toate monumentele și clădirile istorice din Constanța.
"Monumentele din Constanța sunt într-o stare deplorabilă, cauzată de acte de vandalism, nepăsarea administrației publice și trecerea timpului. Noi ne propunem inventarierea și evaluarea acestora, acțiuni pe care le vom întreprinde cu sprijinul studenților din Universitatea Ovidius. Ulterior, vom face o prioritizare în funcție de starea lor de degradare și ne vom adresa instituțiilor abilitate pentru ca acestea să aloce fondurile necesare reabilitării. Ne vom adresa Ministerului Culturii, Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural, precum și administrației locale", a specificat Gigi Chiru.

Comentează știrea

kostas
23 aprilie 2012
oare?!

pdl-ul este partidul de guvernamant de foarte mult timp, iar singurele masuri pe care le-a luat au fost de taieri si saracire a populatiei. ca si constantean cu pot crede ca un om al pdl-ului va face exact opusul coegilor lui? cum pot avea incredere in cei care au subminat economia, au capusat, talharit si vandut tot ce avea aceasta tarisoara? cum pot crede ca oamenii presedintelui au acumulat averi in ani de criza cum nici miliardarii americii nu au reusit intr-o viata pe cand majoritatea romanilor au ales calea pribegiei prin strainataturi lasand in urama copii, mame, sotii, soti,etc? cum mai pot crede un om aservit mafiei pdl? doar masochistii pot spera intr-o victorie portocalie. ps. am fost un sustinator ferm al presedintelui basescu si chiar l-am votat, asta pana cand am deschis ochii cu adevarat si am vazut, simtit, gustat tradarea. oricine este mai bun ca pdl!

Eva
4 mai 2012
pentru kostas

Dar Kostas, un primar nu-i tot aia cu guvernantii peste tara! El se poate ocupa strict de constanteni. Iar dupa cum il vad eu acum, chiar daca e in timpul campaniilor electorale, pare ca are intentii bune. Oricum, cu siguranta mai bune decat ce-i in prezent...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2778 secunde