Traian Băsescu: "Grindeanu, obligat de Constituție să își facă Guvern"

277
Traian Băsescu:
Liderul PMP, Traian Băsescu, a afirmat, ieri, că premierul Sorin Grindeanu este obligat de Constituție să își facă Guvern.


"Dragnea a confundat Guvernul României cu un Guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un Guvern trecut prin Parlament este un Guvern care slujește țara și nu PSD-ul. Ce are de făcut Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov și Dragnea ca să își prezinte demisia? 1. Inventariază lista miniștrilor PSD și ALDE care au demisionat. 2. Caută și nominalizează miniștri cu carnet de membru în PSD și ALDE (pentru a respecta structura politică a Guvernului votat în Parlament). 3. Înaintează lista miniștrilor demisionari și lista miniștrilor propuși în cabinet către președintele Iohannis", a scris fostul președinte pe Facebook.


Potrivit lui Traian Băsescu, aceste lucruri "ar trebui făcute până mâine dimineață, pentru că președintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săp-tămână".


"Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de inte-rese din PSD într-o criză politică a României. Dacă Dragnea își face iluzii că o moțiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înșală amarnic. Dacă Grindeanu nu își face Guvern și demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aș trimite PSD-ul în opoziție fără să clipesc", a susținut liderul PMP. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2677 secunde