"Toate însemnele ALDE au fost retrase de pe sediu. Pentru noi, ALDE nu mai există!"

2633
2
Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu începe să piardă din ce în ce mai mulți membri ai formațiunii politice, oameni care s-au înscris în ALDE cu gândul unei politici curate, însă s-au trezit în mijlocul unor dispute pentru funcțiile de conducere.

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții ALDE din Constanța s-au reunit în cadrul Delegației Permanente Teritoriale, întâlnirea fiind convocată de președintele interimar, deputatul Andrei Gerea.

În cadrul evenimentului, s-au validat deciziile privind sancționarea unor membri, precum și cea privind excluderea din partid a consilierului județean Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias, și el exclus din formațiunea politică. Totodată, la întâlnirea de sâmbătă, au mai fost excluși din ALDE și alți membri, respectiv Bogdan Dicu și Dorin Opreanu.

După cum susțin mai mulți membri de la ALDE Constanța, deciziile de excludere din partid au fost luate fără a se respecta statutul, cel mai probabil, din cauză că aceștia îl susțineau pe deputatul Mircea Banias, fost lider al ALDE Constanța.

"Ieri, am aflat că s-a ținut încă o ședință nestatutară la ALDE în Constanța, condusă de interimarul Andrei Gerea. La această ședință, s-a propus excluderea din partid a unor membri, printre care mă aflu și eu. Acești indivizi abuzivi sunt lipsiți de caracter și le comunic că au încălcat articole întregi din statutul partidului, iar cel mai important dintre acestea este articolul 17, respectiv, acordarea dreptului la opinie și apărare. Așa crede președintele Tăriceanu că este democratic? Când am intrat în acest partid, acum un an și trei luni, am crezut că am intrat într-un partid liberal bazat pe principii sănătoase, însă, după alegerile parlamentare, am constatat că este un partid 100% clientelar, o parte din colegii de la centru nu au putut scăpa de metehnele comunismului", a transmis liderul ALDE Tuzla, Bogdan Dicu.

El a mai adăugat că ironia sorții este că oamenii cu cele mai slabe rezultate în alegeri și cei cu notorietatea cea mai proastă sunt cei care îi exclud sau marginalizează pe cei cu rezultate peste media națională a partidului.

"Organizația Tuzla a obținut 22% din voturi la alegerile locale și 14,7% la alegerile parlamentare. Acești indivizi sunt girați în acțiunile lor de un președinte de partid care a pierdut definitiv respectul și considerația pe care i-o purtam. Am venit în acest partid crezând că dânsul este un adevărat liberal. M-am înșelat, doar discursul este de el! Concluzia nu poate fi decât una singură, până acum un an și trei luni nu am făcut politică, ei nu mă pot exclude dintr-un loc căruia nu îi aparțin, nu ei au făcut organizația de la Tuzla, nu ei m-au ales președinte, ei nu m-au ajutat cu nimic în campanii, ei nu există pentru grupul format în această perioadă la Tuzla. Toate însemnele ALDE au fost retrase de pe sediu. Pentru noi, grupul de la Tuzla, ALDE nu mai există !", a mai spus fostul lider al Organizației Locale ALDE de la Tuzla, Bogdan Dicu.



Comentează știrea

okila
31 mai 2017
alde

eu cred ca ai luat-o in mana si de aia cam te-ai suparat mataluta ,parca nu il cunosteai pe tariceanu de cand era premier si fura cu 20 de maini? dar ce ai zis poate, poate-mi pica si mie ceva si uite ca nu a picat dar te ai razbunat ,calul troian ,ai spart alde-ul si acum te indrepti spre....... PSD ,ingropaciune frumoasa !

MIHAI
4 iunie 2017
DICU NAIVUL

" Cazul " Dicu nu e singular . Avem dovada ca zicala " daca te amesteci in tarate te mananca ....porcul " este pe deplin valabila in cazul celor care cred ca intrand intr-unul din partidele romanesti poti sa-ti realizezi un ideal in conditiile in care acestea sunt facute pentru a asigura imbogatirea rapida a unora ca Tariceanu si a complicilor lor . DL Dicu demonstreaza din plin afirmatia ca indiferent ce pregatire intelectuala ai , in politica poti fi analfabet . Este bine ca dl Dicu s-a trezit la realitate . Daca vrea sa mai aiba parte de dezamagiri , poate sa se inscrie in alt partid . Toate sunt la fel . Partidele n-au nevoie de oameni care gandesc . Cum este posibil ca sa existe cineva care crede ca exista vreun liberal in Romania , sau liberalism ? Libertinism da , si poate putin libertariarism , Asa zisul PNL nu s-a preocupat de dezvoltarea economiei si de cresterea clasei de mijloc si acum culege ce a semanat , adica nimic .In schimb PSD a stiut sa -si asigure electoratul saracind polulatia in complicitate cu PNL .Nu este esclus ca in viitor Romania sa aiba o soarta mai buna , dar nu cu actualii lideri de partid sau de stat . Cat timp soarta noastra depinde de indivizi periculosi al caror nume ne este sila sa le mai pomenim , Romania nu poate avea viitorul visat de naivi .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3378 secunde