Telenovela "Corupția ucide". Ce a învățat poporul român?

885
3
Telenovela

Articole de la același autor

Patru ani de zile de circ și teatru ieftin. Producții dâmbovițene de lung și scurt metraj. Actori celebri, scenariu stufos și puțină acțiune la final. Tema principală - corupția. Ziua începea dimineața, la ora 6, cu thrillerul "Descinderea". Mascați, mașini cu girofar și mult mai multe care de televiziune. Acțiune și suspans. La prânz - talk-showul "Audierea zilei". Eleganți, cu avocați, frecau ușile DNA și purtau converații lungi cu domnii procurori. Se făceau confidențe, mărturisiri, se dădeau în gât.


Seara se încheia cu un foc de artificii și spec-tacolul de gală "Parada cătușelor". Scoși cu brățări la mâini, unul câte unul. Nume sonore, bărbați și femei. Un spectacol grețos, al călăilor în straie de zeghe. 


În tot acest timp, în Parlament se juca, zi de zi, cu sala plină, tragi-comedia "salvat de procuror" sau "Dumnzeu pentru o zi". Infractori pitiți prin sălile Senatului sau ale Camerei Deputaților miruiți și izbăviți de păcatele corupției de frații lor parlamentari. În rol de Matrix - Coduța Koveși, un Keanu Reeves al justiției românești, făcea eschive la ușile Parlamentului, ferindu-se de gloanțele lui Dragnea, Ponta, Tăriceanu și Ghiță. Cei patru infractori și incul-pați care au speriat Vestul, protectori ai nelegiuiților din țara românească. 


Bineînțeles, o dată la câteva luni aveam parte de avanpremiera "condamnatul de la miezul nopții". Nume celebre pe lista încarceraților, care, din filmele de acțiune cu mafioți, deveneau eroi de telenovele cu amantlâcuri, copii din flori și averi risipite. 


Au fost, așadar, patru ani în care poporul român nu s-a plictisit. Corupția ne-a fost tele-vizată de dimineață până seara, în cele mai hidoase ipostaze ale sale, dezvăluindu-ne realitățile unei Românii de care ne este frică și în care oamenii își pierd viața din cauza unui sis-tem de stat bolnav și găunos.


Ni s-a predat dureroasa lecție a Colectivului, care trebuia să reprezinte declicul necesar poporului român pentru a pune mâna pe furcă și coasă și a ieși din casă să își caute pământeasca dreptate. Un foc de paie ce s-a stins, din păcate, mai repede decât flăcările Colectivului. Indiferent de câte ori ni se ecranizează aceste scene ale mizeriei și corupției, suntem blestemați să uităm repede și să ne reabilităm călăii. Iar data de 11 decembrie tocmai asta va reprezenta. 


Comentează știrea

jiji
6 decembrie 2016
a

Asta ne este poporul.Popor care se vrea sclav,dar nu condusi de orice stapan.Acest popor trebuie condus de stapani cat mai hidosi si cat mai rai,numai asa se simte bine romanul.

rex
6 decembrie 2016
Lichelism!

Curat murdar, coane Cosmin, sa pui pe acelasi palier o plagiatoare imputita cu Matrix sau Keanu Reeves, este prea mult si ptr unul din turma inepta si infecta a sasului scarbos si libidinos!

unul
8 decembrie 2016
parerea mea ...

... este ca la Colectiv a fost terorism (de stat ? or fi serviciile implicate ?). Faptul ca multi oameni de presa (si nu numai, inclusiv politicieni) se catara si incearca sa faca audienta din nenorocirea acelor bieti oameni, spune mult despre caracterul acestor jurnalisti . Intre timp, mai incearca cineva sa afle adevarul ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4032 secunde