Tăriceanu: Referendumul este o armă foarte periculoasă

283
7
Tăriceanu: Referendumul este o armă foarte periculoasă - calinpopescutariceanu6-1485363647.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi.


"Să știți că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. Inclusiv în România: în perioada lui Ceaușescu, în perioada lui Carol al II-lea, în perioada lui Antonescu. Ei bine, această armă nu știu dacă înțelegeți că este extrem de periculoasă. De ce? Haideți să ne imaginăm în toate țările din Europa un referendum pe problema... să spunem a pedepsei cu moartea. 


Să știți că probabil în majoritatea țărilor referendumul ar fi afirmativ. Imaginați-vă un referendum legat de castrarea chimică a pedofililor și a celor care sunt violatori. La fel. Sunt niște lucruri care trebuie să ne pună niște semne de întrebare. Un instrument atât de politic... Știți că în Germania nu este prevăzut instrumentul referendumului. Germania care a făcut experiența nazistă, după ce a făcut noua Constituție, a evitat să pună acest instrument la îndemâna politicienilor. Pentru că ce fac președinții? Președinții vor să sară peste vot, peste Parlament, peste partide, peste instituții și se consultă cu cine? Cu poporul", a spus Călin Popescu Tăriceanu.


Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, marți, președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. 


Comentează știrea

cetatean
26 ianuarie 2017
bolsevicul-FOTO-M0DEL

PERICULOS ESTE FAPTUL CA TU SI ALTII DE TEAPA TA SE GASESC IN FRUNTEA TARII. MACAR TATUCUL VOSTRU, DRAGNEA, ARE O LINIE, (CHIAR DACA ESTE ABERANTA) PE CARE MERGE. TU, CURVA POLITICA, SCHIMBI SINELE CUM ITI CONVINE. ITI DORESC CU DRAG SA TRECI IN CEL MAI SCURT TIMP PE O LINIE MOARTA.

a-mirabilis
26 ianuarie 2017
arma periculoasa care nu ia foc

Domnu Tariceanu,aveti dreptate!Referendumul este o arma periculoasa.Dar trebuie sa ne precizati si a cui este aceasta arma,cine tinteste si care este tinta?Plus de asta sunt si cheltuieli inutile pentru ca rezultatul ,oricare ar fi, este fructificat de ...politicieni.Ma refer la referendumul ala cu 300 de parlamentari.Si parca s-a facut si unul prin Constanta.Si?Nimic!Arma asta nu ia foc ,politicienii au noroc,raman pe loc

Dragomir
26 ianuarie 2017
Taricianu

Taricene va e frica ca sunteti o banda de Penali de PSD si ALDE care at-i facut Romania de Kaka in vazul lumi in acesti 27 de ani si at-i distrus o Natiune Idiotule si tu faci pe cinstitu si salvati Penali in Parlamen Escrocule.

Model...
26 ianuarie 2017
Referendul și țara

"Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) nu se dezminte! În Monitorul Oficial a fost publicată o inițiativă legislativă cetățenească, susținută public de către Laszlo Tokes, privind declararea autonomiei "ținutului Secuiesc". Aceasta urmează să fie transmisă Parlamentului în dezbatere, împreună cu cel puțin 100.000 de semnături. "

pt. model
26 ianuarie 2017
???????????????

tu esti prost sau nu ai inteles articolul? ce dracu au bozgorii in chestia din articol? mai pe romaneste ,ce are p... cu prefectura.? du-te ma dracului in pusta voastra ca tot sunteti putini la numar ca populatie.

SEVER
26 ianuarie 2017
ALBA-NEAGRA

bai tariceanule, esti bou. pai voi ati exista fara acordul poporului? sigur ca poporul decide. ca va alege sau va rastoarna este dreptul si puterea lui. in ceea ce privesc legile germaniei ne doare in cur. noi suntem romani si am trait alta istorie. dar daca tot bati campii, de ce nu te referi si la legile romane si grecesti din antichitate. adica aia care au inventat democratia.sau poate nu ai auzit nici de codul napoleon, ca este mai aproape de noi.VOI RAHATILOR NU SUNTETI NIMIC,"0" FARA POPOR. NESIMTITULE! pt. suspendarea lui Basescu era bun referendul, acum nu....MARI CURVE SUNTETI. SPUI CA REFERENDUL ESTE ARMA DICTATORILOR? PAI IN ULTIMII 10 ANI VOI CURVELE PSD ATI FOLOSIT-O DE DOUA ORI>>>>>>>

Gigi
26 ianuarie 2017
Daca

Ar trebui sa facem un referendum privind necesitatea castrarii politicienilor care ne fura de atatia ani ... Tariceanu , Dragnea , Ponta , Banias , Chiru , Dragomir , Mazare , Porcusorul , Felix Stroe , Felix-Varanul , Basescu , Boc , Nelu Mexicanu si alte oratanii mioritice !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5885 secunde