Tăriceanu: Nu avem curajul să susținem firmele românești

275
1
Tăriceanu: Nu avem curajul să susținem firmele românești - tariceanu-1476699501.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat, luni, un îndemn pentru susținerea firmelor cu capital autohton, subliniind că acestea au plătit în 2014 un impozit pe profit de 55 de miliarde de lei, în timp ce firmele străine au contribuit cu două miliarde de lei.


"La noi există o meteahnă, de peste 20 de ani, la nivel central și local. Când vorbim de dezvoltare economică, vorbim bineînțeles și de investiții. Sintagma pe care o aud cel mai des este: investițiile străine sunt bine-venite, așteptăm investitorii străini. (...) Dar investitori români nu sunt buni? A venit criza economică în 2009 și ce am observat? Băncile străine au luat-o la sănătoasa, și-au retras fondurile din România, firmele străine nu au investit și greul a fost dus de firmele românești", a spus Tăriceanu, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România.


El a adăugat că firmele străine sunt tentate să își transfere profitul în țările de origine iar în acest context "tot greul îl duc" firmele românești.


"Îndemnul meu este: vă rog, acordați atenție capitalului autohton. Haideți să găsim modalități să sprijinim capitalul autohton. În România, în momentul de față, în privința locurilor de muncă, capitalul autohton reprezintă peste trei pătrimi din numărul de angajați. Ei plătesc cele mai multe taxe și impozite. (...) Sunt absolut deschis, am promovat și eu capitalul străin, nu am niciun fel de reținere. Reținerea mea provine din faptul că nu avem curajul să susținem firmele românești", a afirmat președintele Senatului, citat de Agerpres.


Comentează știrea

Ismailviabrussel
17 octombrie 2016
Vorbe !!!

Ăți furat ăți impus taxe ăți vândut tot ce a fost de stat și acum nu mai aveți curaj sa întrețineți pai cu legii an administrația patronală și ANAF taie si spânzura să întrețină firmele guvernul ca oameni din rând să trăiască alsfer România va ajunge la ajutorul social an creștere și șomajul să mai amn prumutat bani de la ue să țineți populația pe social și șomaj sunteți 300 de parlamentar și tot așa o țineți să o țineți ca va place succes .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5126 secunde