Tăriceanu: Măsura arestării trebuie să fie una excepțională

284
Tăriceanu: Măsura arestării trebuie să fie una excepțională - tariceanu-1430132482.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că oamenii trebuie să fie anchetați în libertate și numai în cazuri speciale, bine argumentate, se poate solicita și obține din partea judecătorului arestarea preventivă, pentru că altfel se merge către ''o zonă gravă de abuz și de exces de putere, care nu este specifică unei țări democratice". 


"Cred că este peste o lună de zile de când am avut această solicitare la Senat, pentru încuviințarea arestării unui senator (n.r. - Dan Șova). Eu cred că dacă DNA-ul avea probele necesare la dosar (...) putea foarte bine să trimită acest dosar în instanță și senatorul să fie judecat, pentru că el nu se bucură de imunitate pentru faptele comise în afara mandatului său, ceea ce este cazul în speță. (...) Nu cumva se dorea ca prin arestare să se facă o presiune psihologică asupra lui și să se obțină o mărturisire? Nu cumva cu această modalitate prin care întâi oamenii sunt arestați, după aceea anchetați, care este proprie anilor 50, se urmărește același lucru, să se obțină mărturii sub presiune psihologică", a declarat Tăriceanu, la Antena 3. 


El a spus că, în opinia sa, "măsura arestării trebuie să fie mai degrabă una excepțională și nu regulă" și a precizat că nu pledează pentru cazul unei persoane sau a alteia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Martie 2015
Stire din Politică-Administrație : Votul pentru Șova nu se reia
Pagina a fost generata in 0.5302 secunde